2009-03-31

Kan det vara våren?

Nu tror jag att våren är här, det kändes i alla fall så när man var ute idag. Visserligen så blåste det ganska ordentligt på eftermiddagen och ikväll, men det kändes mer som vårvindar. Tror jag hörde att fåglarna sjöng sina vårsånger också imorse, men vad vet jag, kanske sjunger de alltid så vid den tidpunkten? Jag menar de har väl ingen aning om att klockan flyttats framåt utan de trallar väl på som vanligt? Men jag vill gärna tro att det var vårsång de ägnade sig åt!

Att man flyttat fram tiden märks om inte annat så på kvällen, det är ju ljust så mycket längre vilket gör kvällspromenaderna så mycket skönare. Det märks också på morgonen eftersom jag är ännu mer medvetslös när väckarklockan ringer jämfört med annars. Oavsett om det är sommar- eller vintertid har jag alltid tyckt att mornarna startar alldeles för tidigt på dagen!

2009-03-30

Erbjudande

Just nu finns ett erbjudande för alla anställda inom Eskilstuna kommun, och det går ut på att man får åka buss gratis i två veckor. Det är Länstrafiken Sörmland som erbjuder samtliga kommunanställda att åka kollektivt och låta bilen stå. Jag jobbar på Eskilstuna stadsmuseum och är alltså kommunanställd, men jag tänker inte utnyttja erbjudandet. En kollega till mig tyckte jag var jättekonstig som inte tänkte hoppa på det direkt. Jag förklarade att jag inte riktigt såg fördelen med att åka buss i två veckor. "Men det är ju gratis" utropade kollegan. Jag fortsatte då förklara lite mer ingående att jag verkligen inte såg några som helst fördelar för mig personligen med att åka buss. Det tar mig knappt fem minuter att till jobbet. Det finns ingen busshållplats utanför mitt arbete, så man måste åka till Fristadstorget och därifrån tar det nog lite drygt fem minuter att gå till jobbet.

Kanske att jag skulle kunna hoppa på en buss uppe vid centralstationen, åka en hållplats och kliva av på Drottninggatan, men därifrån tar det också ungefär fem minuter att gå till jobbet. Så det verkar onekligen som oavsett om jag åker buss eller ej till jobbet i två veckor kommer jag ändå att få promenera i omkring 5 minuter för att komma till min arbetsplats. Alltså verkar det i mina ögon mest ekonomiskt att gå direkt hemifrån. Dels sparar jag tid och dels sparar jag pengar åt kommunen eller länstrafiken eller vem det nu är som står för allt bussåkande. Min kollega verkade inte helt övertygad om att jag inte är helknäpp som inte tänker åka buss trots att det är gratis. Jag kunde väl åka ändå, man behövde väl inte åka till jobbet heller!? När jag förklarade att jag inte såg någon anledning till att åka buss bara för att åka buss verkade min kollega tröttna på min tjurskallighet och ovilja mot att åka kollektivt och sa att "men det är ju dumt att inte använda ett sånt erbjudande när man får det". Sen suckade kollegan och gick iväg för att skicka efter ett busskort för de kommande två veckorna.

2009-03-29

Vårteckensutmaningen vecka två

Så var det dags igen att se hur långt våren kommit i olika delar av landet. Det är alltså utmaningen från Viveka på Humlebacken som startade förra veckan. Den här veckan väljer jag att lägga ut bilderna redan på söndagskvällen, förra veckan förberedde jag så att det publicerades i måndags men det är väl lika bra att köra på!


Den här bilden är från igår, och skulle inte behöva vara just en vårbild eftersom vatten kan strömma ner vilken årstid som helst. Men här är det snö som smälter från taken.
Förra veckan hade jag en magnoliaknopp med snöflingor på, den här veckan är det en magnoliaknopp utan snö och det är inte heller samma knopp som förra veckan. Det finns magnolieträd satta på flera platser i stan.


Isen borde väl smälta bort hel snart kan man ju hoppas. Här har den i alla fall börjat dela på sig.

Eftersom våren inte gjort några större framsteg här i Eskilstuna den här veckan får man gå nära för att se att knopparna är på gång.

Förhoppningsvis har det kommit längre nästa vecka!

En ganska så typisk vårbild just nu, delvis sopade trottoarer och gator.

Sommartid var det ja

Det måste vara något mentalt, för varje gång det ska ställas om till sommartid drabbas jag av svårartad trötthet som sen sitter i flera dagar, ibland veckor. Tröttheten kan börja slå till redan några dagar innan klockomställningen, och i fredags var en sån dag. Fast det verkade som om en stor del av mina kollegor drabbats av samma syndrom, så kanske var det något olämpligt i ventilationen på jobbet? Men nu är det alltså sommartid som gäller, och jag tror jag kommit ihåg samtliga klockor och jag tror jag skruvat dem åt rätt håll och jag tror att jag ställt om varje klocka enbart en gång. Jag har haft år då det slutat med att alla klockor i mitt hushåll visat olika tid på grund av diverse anledningar. Någon har jag helt enkelt glömt bort att ställa om, sen har jag ställt om någon annan klocka två gånger och det är alltid någon jag lyckats ställa om åt fel håll. Men i år tror jag att jag klarat av att ställa om alla klockor lika mycket åt samma håll. Fast säker kan man ju aldrig vara. Nu låter det kanske som om jag har väldigt många klockor, men det har jag inte, men det är ju ganska viktigt att till exempel väckarklockor visar rätt tid, i alla fall om man vill vara på jobbet i rätt tid om mornarna. Väckarklockor har jag två stycken och nu har jag dubbelkollat genom att ringa Fröken Ur två gånger så de ska gå rätt.

Jag hade satt Higgins lite fint på den här bron på vår eftermiddagspromenad och tänkte mig en fin bild på de lilla monstret. Nu hade ju han tänkt annorlunda så han reste sig, stack ut tungan och gick fram och gav mig en puss på näsan istället. Det blev alltså bara en suddig bild...

2009-03-28

Plågolåt!

Den här låten plågade jag min omgivning med jämt och ständigt för flera år sedan. Jag hade den inspelad på ett band som jag spelade i bilen vilket kanske inte låter så plågande. Men vissa tyckte att det var ett konstigt band eftersom det var samma låt som spelades om och om igen, både på sidan 1 och 2! Uppe i lägenheten brukade jag progammera cd-spelaren med den här låten och så satte jag det hela på repeat... ;0) Konstigt nog tycker jag fortfarande att låten är bra!

2009-03-27

Just ja, det är väl hit man ska vända sig när saker och ting blir fel??


Jag förstår ju verkligen inte vad det står i texten ovanför, men rubriken är väl glasklar. Den kommer från en bruksanvisning till en liten handdammsugare som mina föräldrar har. Men det verkar ju i alla fall som om holländarna har sin bild klar över varför folk ringer till kundservice (som det står i den svenska delen av broschyren). Det kan ju inte vara produkten det är något fel med när världen - eller kanske Holland - är full av klantar! ;0)

Olika fel

Men nu har det väl uppstått ett allvarligt fel! I ett par dagar har vi haft soligt men kallt, så jag och många med mig hade sett fram emot en solig och fin helg. Idag var det fel redan på första morgonpromenaden runt 7-tiden, ingen sol i sikte och gråkallt samt blåsigt. När jag var ner på stan en snabb sväng på lunchen så var det ännu ruggigare och blåste så sand och annat virvlade runt så att man var tvungen att blunda. När det var dags för eftermiddagsfika så såg man små snöflingor i luften, och när jag kom hem för ett tag sedan så såg det ut som på bilden nedanför.
Suck! Det är väl helt onödigt att det kommer mer snö nu! Sen jag tog bilden har det dessutom fortsatt att snöa så jag hoppas att det smälter bort direkt. Det vore ju trist om de måste börja sanda igen, just som de kommit igång med vårstädning av gatorna. Just ja, i helgen ska man visst ställa om klockan till sommartid också... Det känns ju verkligen fel just nu.

Ett annat fel läste jag om i Expressen, fast det tyckte jag var ett ganska humoristiskt fel ändå. Nu hör man ju endel säga att man får bättre service och omvårdnad för sina djur hos veterinären än om man själv går till läkaren, så kanske skulle de nappat och bokat en tid. ;0)

2009-03-26

Ojämnt tjock

Ikväll när jag var ute med Higgins fick jag plötsligt se att jag måste se väldigt konstig ut när folk såg mig från sidan. Nu var det ju visserligen mörkt, och inte så mycket folk ute, men jag såg ändå konstig ut. Liksom ojämnt tjock, och mest tjock var jag på höger sida av magen. Allt på grund av Higgins. Han fick nämligen för sig att han skulle ha en av sina mjuka bollar med pip i med sig ut på promenaden. Just den här bollen är ungefär dubbelt så stor som en tennisboll, och trycker man ner en sån i jackfickan blir man just ojämnt tjock. Det var alltså en övergående tjockhet om man säger så. Nu kan man ju undra varför jag hade bollen i fickan när det var Higgins som bestämt att han skulle ha den med sig ut. Det har en mycket enkel förklaring. De gånger han tar med sig leksaker så tycker han bara det är roligt att bära en bit. Sen vill han gå och sniffa överallt för att se vilka andra hundar som varit ute. Eftersom jag inte tycker det är en speciellt bra idé att lägga sina leksaker lite varsomhelst ute slutar det alltid med att jag får bära hem det Higgins tar med sig på våra promenader. Kanske ska kolla nu så att jag tagit ur bollen ur fickan så jag ser någorlunda normal ut på promenaden imorgon bitti!

2009-03-25

Onsdag kväll

Idag har det varit en solig dag, men det har inte varit speciellt varmt. Imorse var det -7 grader när jag gick ut med Higgins. Det kändes ju faktiskt lite onödigt, men det var ju kallt redan igår. Fast då var det bara -4 på morgonen, men det kändes som minus 15 eftersom det blåste rejält också.

Ikväll var det ju "Rent hus" igen, och jag bara undar: Hur kan man fylla en lägenhet med 10 ton onödiga saker? Nu verkar det ju som om de kastade det mesta, men allt kvinnan i programmet hade var kanske inte egentligen skräp utan saker man kanske skulle kunnat använda. Men om de skulle vänt och vridit på varje sak för att se om det var något att ha hade de ju fått hålla på i flera år!

Igår kväll hade Higgins kvar mat i sin matskål. Det var faktiskt hälften av frukosten som var kvar eftersom han är inne i en period av att inte äta hela sin dagsranson. Jag misstänker att det är löptikar i omgivningen som startade den här perioden, men nu verkar det som om han mer ser det som en uthållighetsgrej. Om han inte äter sin vanliga mat kanske jag ger honom något godare? Men han har ju en matte som är envisare än vad han är, så det kommer inte att funka. Igår i alla fall så hade vi varit ute på kvällspromenaden, och han sprang ut i köket och drack vatten. Så hörde jag hur det började knapra och jag tänkte att han kanske börjar inse att man blir väldigt hungrig om man inte äter och att han kanske gett upp sitt infall för denna gång att inte äta. Jag gick sen ut i köket för att göra något, och när jag tände lampan i taket så tvärslutade Higgins att äta och så försvann han in i datarummet där han la sig på sin favoritplats under skåpet... På något vis fick jag känslan att han hade tänkt äta upp maten men trodde att om han gjorde det i mörket skulle jag inte veta att det var just han som ätit upp den. Jag vet inte om planen var att försöka övertyga mig om att något spöke ätit torrfodret som fanns kvar i skålen...

2009-03-24

Hundar

När jag föddes fanns en svart mellanpudel i familjen, jag tror att hon ganska snart fick flytta till en annan familj. Ett par år senare finns jag på bild med den strävhåriga taxen Tina, eller Tintin som jag kallade henne. Mina föräldrar såg ibland efter henne åt några bekanta. Med henne brukade jag dela korg, och ibland satt vi bredvid varandra i soffan. Förmodligen gjorde vi andra saker också tillsammans, men det är vad jag har sett bilder på.

Sommaren jag fyllde 4 år kom Roy till familjen. Han var en boxer och det var jag som valde ut honom bland valparna på kenneln. Hur jag valde? Han kom ut tillsammans med de andra valparna och snubblade över en vattenslang som låg på gräsmattan. Roy tyckte om att ligga på grusgården hemma och äta solmull från rabatten men han tyckte inte om morötter. Mamma brukade blanda rivna morötter i hans mat, men även om han kastade i sig maten så låg alltid morötterna kvar. En gång åt han upp en knapp som trillat bort från min gröna kofta, och då följde jag honom vart han än gick på vår ganska stora tomt och till slut kom knappen ut bakvägen. Förresten så var jag med Roy även utan att han ätit upp delar av mina kläder, när han låg och åt solmull satt jag ofta bredvid och pratade med honom. Tyvärr fick Roy inte bli äldre än 9 månader, han blev påkörd av en bil men det syntes inte på honom, och pappa och jag begravde honom i skogen.


Foto mamma eller pappa Eriksson

Sen dröjde det några år innan vi hade hund i familjen igen. Det här är jag i juni 1975 tillsammans med vår svarta mellanpudel Yama som alldeles nyligen hade flyttat hem till oss. Jag fyllde 10 år några veckor senare. Det var mamma och jag som tjatat om hund, min fyra år yngre syster undrade surt "vad ska vi med en hund till". Efter ytterligare några år kom nästa mellanpudel, Bina till familjen. Yama var mormor åt Bina, men en ganska elak sån. Stackars Bina fick inte göra något roligt för sin mormor. Därför förstod Bina aldrig ens när hon sen blev ensam hund det roliga med att springa efter bollar.

Att jag skulle skaffa egen hund någon gång var nog ganska självklart, frågan var nog bara när. Det dröjde ganska många år innan bitarna föll på plats så att det passade med arbetstider och annat, men i månadsskiftet november/december år 2000 var jag och hämtade hem Higgins. Han är nu en drygt 8-årig inte längre så helsvart cocker spaniel med ganska bestämda åsikter om saker och ting. Han har dessutom sen han flyttade från kenneln där han är född bott i en lägenhet i stan och det har inte bekymrat vare sig honom eller mig ett dugg.
Lite då och då hör man ju folk säga att om man bor i stan går det inte att ha hund. Jag kan då bara säga att det går alldeles utmärkt och jag vet inte riktigt varför somliga säger att det inte går. Det är ju fler än jag som bor i stan och har hundar, så uppenbarligen funkar det. Vissa saker går ju inte, och det är till exempel att man inte bara kan öppna dörren och släppa ut hunden på tomten. Man får helt enkelt anstränga sig lite mer och klä på sig och följa med ut, och har man ändå klätt på sig och kommit ut kan man ju lika gärna ta en promenad. Sen kanske man har lite längre till skogen om man vill gå skogspromenader, men det är ju inget oöverstigligt hinder. Dessutom finns det i alla fall här i Eskilstuna - och säkert i alla städer - väldigt bra promenadstråk i stan där man kan gå långa och varierande promenader med sin hund.

Nackdelar med att ha hund i stan kan då möjligen vara att det är lite mer ansträngande just när valpen ska tränas att bli rumsren. Då kan det ju bli bråttom när man ska ut, och om man då bor på tredje våningen och det är den regnigaste december man kan komma ihåg får man inte vara fåfäng! Det är inte heller helt idealiskt de gånger ens hund blir magsjuk mitt i natten och det är riktigt brått ut, då får man vara glad att man hunnit få på sig något annat än pyjamas och tofflor. I övrigt kan jag inte komma på något som gör det besvärligare att ha hund i en lägenhet inne i stan än i ett eget hus utanför stan.

2009-03-23

Paket

Jag är med i lite olika paneler på nätet, och när man svarar på deras enkäter så blir man belönad på olika vis. Ibland samlar man poäng och ibland får man lotter. När man samlar poäng så kan man sen byta ut poäng mot olika varor eller tjänster. Varor och tjänster kan bestå i allt från materiella saker till att man skänker pengar till olika välgörenheter. Oftast så brukar jag ge mina poäng till välgörenhet, men ibland så byter jag poäng mot varor och nu senast var en sån gång.
Idag var jag och hämtade ett paket från Pressbyrån som förvånade mig något genom att vara så pass stort som det var. Fast det vägde nästan ingenting kan jag ju säga, men det gick inte direkt att stoppa ner i väskan. Higgins har här tagit sig en närmare titt på vad det var för spännande kartong jag ställt ner på golvet för att fota.
Paketet innehöll ett fotvårdsset vilket bestod i en fotfil som ser helt mordisk ut, en fotsalva och sen något som beskrivs som "världens mjukaste sockor". Det var därför jag beställde just den här varan, jag var nyfiken på sockorna. De är verkligen otroligt mjuka, i alla fall att ta i. Jag har inte provat dem än, men de är säkert sköna.

Idag när jag var och handlade så skulle jag köpa maskindiskmedel, och då upptäckte jag att det fanns hemskt många olika sorters diskmedel i tablettform, men bara en sort i pulverform. Nu tror jag det brukar finnas åtminstone två olika i pulverform, men av någon anledning var det väldigt utplockat idag. Jag vill nämligen ha diskmedel i pulverform eftersom jag har en liten bänkdiskmaskin, och tabletterna är anpassade efter stora diskmaskiner. Att stå och dela tabletterna känns inte riktigt vettigt, däremot går det ju att anpassa pulvermängden till en mindre diskmaskin. Nu hittade jag ju till slut det jag ville ha, men man kan ju undra om tillverkarna har fått för sig att alla vill ha diskmedel i tablettform. Jag ska försöka komma ihåg att titta nästa gång jag åker och handlar om det finns mer än en sorts pulverdiskmedel. Det vore ju märligt om jag var den enda som använde diskmedel i pulverform! Kanske är det som med smörgåspapper, det finns ju att köpa i affären, men ofta blir folk alldeles imponerade när de ser mina smörgåsar inslagna i just smörgåspapper.

Utmaningen

Igår hittade jag ju en vårteckensutmaning hos Viveka som jag bestämde mig för att vara med i.
(Eller rättare sagt hittade jag den idag eftersom jag sitter och förbereder det här inlägget redan på söndagskvällen och funkar allt som det ska kommer det inte att publiceras förrän måndagen den 23 mars.)

Bilden ovanför visar en magnoliaknopp med snö på. Det började nämligen snöa när vi var ute på eftermiddagspromenaden. Så dels har vi alltså en knopp, men också något som alltid kommer på våren fast att man inte vill. Då pratar jag om snö som faller när man just hunnit glädja sig åt att vinterns snö smält bort. Sen fanns det naturligtvis fler knoppar i Rothoffsparken där jag tagit de här bilderna. Fast de här ovanför vet jag inte vad det är eftersom botanik inte är min starka sida, och jag glömde titta om det satt någon liten skylt vid trädet. Det är genom små skyltar jag lärt mig att det är magnolia på översta bilden

Snödroppar kan jag utan att titta på små skyltar i alla fall, och sen kan jag krokus och tulpaner. Jag skulle fota några krokus som börjat komma upp, men batterierna i kameran tog slut och jag hade inga extra med mig ut. Dessutom var vädret hemskt ogästvänligt och inbjöd inte direkt till fotografering eller att vara ute överhuvud taget.

Vill du titta på hur våren gjort sina framsteg i landet så har Viveka på Humlebacken gjort en lista på alla deltagare i den här utmaningen.

Fler av mina vårteckensbilder kan man hitta på min hemsida i bilddagboken.

2009-03-22

Ifatt

I flera år har jag följt Cityakuten, och nu är det ju inne på absolut sista säsongen. Idag har jag sett de tre avsnitt som gått hittills, såg det senaste alldeles nyss. Det går ju samtidigt som CSI, och i flera år nu har jag spelat in varje avsnitt av Cityakuten och oftast blir det så att jag samlar ihop några avsnitt och har ett ER-maraton. Att jag började spela in hade inget med CSI att göra utan det var för att min syster flyttade. Hon är nämligen också en trogen Cityakuten-tittare, men när hon och min svåger flyttade från sin lägenhet till ett eget hus så hade de inte Tv3 under några år. Alltså ställde den snälla storasystern Yvonne upp och började spela in samtliga avsnitt vilket ju passade bra när jag började följa CSI också.

Tittade just ut genom vardagsrumsfönstret, och det tunna vita täcke som fanns på trottoaren när Higgins och jag var ute tidigare har förvandlats till väta. Det ligger fortfarande ett tunt täcke kvar på en papperskorg jag kan se, men det lär vara borta till imorgon.

Vårtecken igen

Nu har jag hittat ett vårtecken igen. Det började komma snöflingor när Higgins och jag var ute för ett tag sen, så kanske är det snökaos Expressen skriver om på väg. Kan ju inte påstå att det känns så lockande, så jag hoppas att det är falskt alarm.

Higgins har inte fått mjäll i pälsen, det är snöflingor! Jag hade hoppats hitta lite vårtecken till en utmaning jag bestämt att vara med i, men det behöver ju liksom inte vara bilder på blomknoppar och sånt. Fast ni får titta imorgon vad jag valt för bilder!

Innan vi gick ut på eftermiddagspromenad så hade jag borstat och trimmat lite på Higgins, så när vi kom in väntade dammsugaren på att få komma ut ur städskrubben. Den hade inte bara hundhår under trimbordet att ta reda på, utan också en annan typ av vårtecken som man kan se på bilden ovanför. Smuts på parketten får jag naturligtvis lite av och till, men den här typen av smuts är mest förknippad till våren på något vis. Higgins går ju nämligen inte bara på trottoarer utan i gräs, jordhögar och allt möjligt annat som finns på marken. Även om jag torkar tassarna på honom när vi kommer in så försvinner ju inte all smuts, och är pälsen lite fuktig så sitter ju även smuts kvar i den, både i behänget på sidorna och fanorna på benen. Men, när han varit inne ett tag släpper smutsen från pälsen, och det kan ju vara som här på golvet, men det kan lika väl vara i soffan, i min säng eller i mitt knä. Man vänjer sig, det går ju att dammsuga och torka bort...

2009-03-21

Ute på gatan och i parkerna

På eftermiddagen var det något på gång i porten bredvid, ute på gatan stod två ambulanser, en brandbil och en polisbil. Jag har ingen aning om vad som hänt, men de stod där ett bra tag.

Ett tag efter att allt var som vanligt nere på gatan igen så var det dags att gå ut på promenad med Higgins. Den här gången så slapp jag i alla fall plocka glasbitar ut tassarna, och så hittade jag fler vårtecken, små gula blommor som börjar komma upp i Rothoffsparken.

När eftermiddagspromenaden var avklarad så tog jag mig en kopp te och efter det gladde jag Higgins genom att gå in och lägga mig på sängen och läsa. Higgins brukar försöka få mig att gå in och lägga mig så att han ska få ligga och mysa lite i sängen, men det är ytterst sällan jag gör det. Men idag blev han alltså nöjd, han borrade sig ner i kudden bredvid mig med en djup suck av välbehag.
Kvällspromenaden blev längre än jag trott, men Higgins var tydligen på humör att gå längre än vi brukar på kvällarna. Här är i slutet av promenaden och vi närmar oss...

Det är flera år sen jag var där och simmade, men jag promenerar förbi där nästan varje dag.

Suddiga blommor och vårtecken

Idag fyller min mamma år, men på grund av anledning så firade jag med mina föräldrar igår kväll. Jag hade köpt biografin "Bang om Bang" och ett fint blomsterarrangemang med en solros och tulpaner och vad det nu var mer. Meningen var väl att man skulle se på den här bilden hur buketten ser ut, men av någon anledning ville den inte riktigt vara med på bild! ;0)

I veckan har det varit soligt och fint mest varje dag, men idag är det ju lördag så då behöver ju inte solen skina. Det skulle ju tvinga ut folk som är lediga, nu kan de istället hålla sig inne och vårstäda. Men man kan faktiskt gå ut även om solen inte skiner, och har man hund så måste man ju gå ut oavsett väder. Nu är det inte alls obehagligt väder eller så, det mesta av snön är borta, gatorna börjar bli sandfria och det blev varmt med vantar på sig på promenaden. Det obehagligaste som hände på morgonpromenaden var väl när Higgins fick en glasbit i höger baktass och tvärstannade och såg olycklig ut med tassen uppdragen i luften. Vi hade inte hunnit så långt hemifrån än, så jag hann tänka att det ju inte var så lång bit jag skulle tvingas bära honom om han nu var allvarligt skadad. Men det räckte med att jag pillade bort en glasbit som var ungefär 3 mm stor och som satt sig rätt in i trampdynan, sen pillade jag lite på de andra tre tassarna också för att det skulle bli rättvist och sen kunde vi fortsätta vår promenad.

Nu ska vi ta oss ut på en promenad igen, och se om vi hittar fler vårtecken än knopparna ovanför.

2009-03-19

Lånade bilder och annat

Det har ju tydligen varit problem med både sms och mms som ska till mig, samtidigt som min mail också vägrat skicka och ta emot allt. Fast sms och mms har nog mest varit problem när de kommit från min syster. Men nu har vi kommit på att det förmodligen beror på att hon oförhappandes fick lov att byta mobilabonnemang och telefon för någon månad sen, och då uppstod antagligen något knas när hon la in mitt nummer. Nu verkar i alla fall det problemet vara löst, för idag precis när jag kom tillbaka till mitt skrivbord efter lunchen så kände jag i bakfickan att det kom ett meddelande till min privata mobil. När jag kollade så såg jag att det var ett mms från min syster. Jag som trodde hon var med familjen och åkte skidor, så sitter hon och tar bilder på påbörjade ölglas?? För att sen skicka dem till mig?? ;0)

Foto: Syster C. Olson
När jag kom hem från jobbet idag så satte jag igång att rensa avloppet under badkaret och det i tvättstället. Inte det roligaste som finns, men jag kom på det idag på jobbet att det var lika bra att sätta igång med det när jag kom hem. På så vis slipper jag ju ett tråkgöra i helgen! Sen kanske det berodde på inspiration från gårdagens Rent hus...

Bilden ovanför lånad från http://ihasahotdog.com/

Jag brukar inte ta bilder från andras sidor, men idag blir det ett undantag. Sidan jag tagit den ifrån, ihasahotdog, är helt hysterisk. Jag har inte tagit reda på exakt hur det funkar, för varje gång jag går in på sidan får jag svårartade skrattanfall. Men jag tror att det är så att folk kan ladda upp roliga hundbilder och sen får vem som helst skriva lustiga bildtexter. Möjligen måste man vara medlem på något vis, men som sagt, jag tittar mest på bilderna och får mig några goda skratt! Det finns fler delsidor där en har kattbilder, någon har kändisar och sen har jag inte tittat så mycket mer. Jag fastnar alltid vid hundbilderna.

2009-03-18

Städning, tv och en märklig sak

Jag är helt fascinerad av "Rent hus"! Helt obegripligt hur folk kan ha så smutsigt och ostädat hemma. Inte för att jag är pedant och har skinande rent hemma hos mig, men jag förstår inte hur det kan bli så smutsigt och rörigt som i de hem som visas upp i programmet. Sen tycker jag att de två programledarna är roliga, och man kan ju faktiskt få lite tips ibland om miljövänliga sätt att städa.

Städning är något de börjat med utomhus också, igår kväll såg jag de första gatsopningsmaskinerna! Det brukar ju ta några veckor innan de är färdiga, men nu har de i alla fall börjat. Det verkar som om det på allvar är dags att leta vårtecken varje dag och se fram emot sommaren.

Sen är det verkligen något fel på min mail precis som jag trodde för några dagar sedan. Nu vet jag till exempel att min syster mailat till mig utan att det hamnat i min inkorg. Det märkliga är att hon skickat ett mms till mig i söndags, och ett sms i måndags men det har jag inte heller fått. Hur skumt som helst! Mobilen och mailkontot har ju ingenting med varandra att göra. I alla fall inte vad jag vet, men kanske konspirerar de med varandra när jag inte är med...

2009-03-17

Aj

För en dryg månad sen, möjligen två, så slog jag i vänster armbåge riktigt ordentligt. Det var en perfekt träff mitt på den elektriska knölen. Tror faktiskt aldrig att jag lyckats med en sån fullträff, och vilken smärta! Ett tag trodde jag nog att jag krossat armbågen eller åtminstone fått en spricka i den, men sen la sig ju den värsta smärtan och jag kunde röra armen igen. Nu har jag upptäckt att jag har ont i armbågen och musklerna i underarmen lite då och då. Om jag suttit med böjd arm för länge så ömmar det när jag ska räta ut den. Om jag haft armen rak för länge - till exempel om jag bär en matvarukasse - så blir armbågen helt stel och det gör ont när jag ska försöka böja armen.

När jag först märkte det fick jag för mig att jag drabbats av musarm, jag sitter ju trots allt ganska mycket vid datorn både på jobbet och hemma. Men så kom jag på att det är vänster arm jag har ont i, och jag är högerhänt. Det var precis samma sak för några år sedan när jag plötsligt fick jätteont i tummen, och genast sammankopplade jag det med för mycket tid vid datorn. Sen tänkte jag färdigt och kom på att det faktiskt var vänster tumme jag hade ont i. Vad tumvärken berodde på vet jag inte, men den försvann. Det onda alltså, inte tummen.

Kan det vara tennisarmbåge kanske? Frågade mina föräldrar när jag hämtade Higgins ikväll, och de sa att man nog kan få tennisarmbåge av riktigt hårda smällar. Fast nu när jag sökt lite på nätet så står det ingenting om det, men symptomen verkar stämma i alla fall. Det verkar också som om en tennisarmbåge kan läka sig själv: "Besvären blir ofta långvariga, men inflammationen försvinner nästan alltid av sig själv inom ett eller två år." Då har jag kanske bara ett år och 43 veckor kvar innan det blir bra! Jag väntar i alla fall ett tag till och ser hur det utvecklar sig.

2009-03-16

Mat och tv

Jag äter oftast min kvällsmat framför tv:n och en sak är väldigt konstig. Det spelar ingen roll om programmet jag planerat äta framför börjar kl 20 eller kl 21, oftast missar jag alltid de första 4-5 minuterna bara för att jag inte är helt färdig med maten! Det spelar heller ingen roll om det är en dag då jag jobbat eller om det är en ledig dag, det är samma visa varje gång. Men, idag var ett undantag. Jag satt på plats i soffan exakt när CSI NY började! Nu var det visst sista avsnittet för säsongen, men om jag fattade saken rätt så börjar CSI (originalet) nästa måndag, så då är jag nöjd. Sen började visst även CSI Miami på lördag så då får jag väl CSI-kvoten fylld.

Som jag skrev för några inlägg sedan så har jag inte tittat på någon av uttagningarna till melodifestivalen, och jag tittade inte i lördags heller men jag vet så klart vem som vann. Jag tyckte det var en väldigt konstig låt, men om folk nu har röstat så pass mycket på den att den vann så varför inte. Konstigare bidrag har väl setts i stora finalen ute i Europa! Sen har jag ingen som helst förståelse för alla elaka kommentarer och påhopp som man ser "överallt" om Caroline af Ugglas personligen och om hennes låt. Man undrar ju om människor som skriver såna påhopp och elaka kommentarer skulle säga det till Caroline ansikte mot ansikte? Man får ju verkligen hoppas att de inte skulle göra det, men varför beter sig folk så när de sitter framför en dator och kan använda sig av vilket alias som helst?

Jag tycker i alla fall att "Snälla, snälla" är skitbra! Om någon vill hoppa på mig för det kan ni göra det någon annanstans.

2009-03-15

Kanske är våren här nu

Idag var det riktigt fint vårväder till skillnad från igår då det var grått och regnigt hela dagen. Nu verkar det ju ännu en gång som om våren är på gång, och jag hoppas verkligen att det inte kommer mer snö nu! Som ni kan se på bilden nedanför så var det ganska så blött på vissa ställen. Här gick det visserligen att ta sig ganska torrskodd fram om man gick ut till höger om pölen, men på andra ställen där man trodde det skulle gå att gå runt ett extremt blött ställe visade det sig att det var extremt blött precis överallt. Därför har jag verkligen lerstänk upp till knäna idag! (Ibland så gör jag lätta överdrifter just med hur lerig eller blöt eller frusen jag är, men dagens leruppgifter är helt sanna.)

Men det var inte blött och lerigt överallt! På en del ställen var det alldeles torrt, och på en del ställen växte det snödroppar.

Nu tror jag de här snödropparna växer lite med hjälp av fusk, de står nämligen i en rabatt precis vid en vägg där det blåser ut varmluft från en fläkt.

Finns det några som är experter på att ge anklagande och förorättade blickar så är det väl djur. Jag har fått ett antal såna blickar av Higgins idag. Dels när han alldeles på egen tass lyckades kliva ner med alla fyra tassarna i centimeterdjupt vatten. De flesta andra cocker spaniels brukar gilla vatten och kasta sig i minsta pöl alldeles självmant, men inte min Higgins inte. Ungefär det värsta han vet - efter att bli lämnad ensam - är att bli blöt. Därför var det ju kanske inte konstigt att jag fick mer än en förorättad blick i eftermiddags när jag stoppade ner honom i badkaret och gav honom ett bad. Det var ett mycket välbehövligt bad, men det struntade naturligtvis Higgins i. Han tycker ju att det enda roliga med bad är när man får springa rally i lägenheten och torka sig i min säng och på mattan framför soffan. Sen kan han tycka det är mysigt att ligga inlindad i en handduk i soffhörnet ett tag innan det är dags för trimbordet. Där kan han tycka det är ok en stund, men när han ska fönas torr och borstas tar det ju sin lilla tid och det är inte poppis. Men efter ett par timmar så fick han komma ner på golvet och nu är allt frid och fröjd. Han verkar inte helt missnöjd med att vara alldeles len och mjuk i pälsen för att inte tala om att han dessutom luktar gott!

Uppskattning

Uppskattning kan ju vara olika saker. Man kan till exempel uppskatta något som någon gör. Jag brukar till exempel uppskatta om jag blir bjuden på tårta;0) Det uppskattning betyder för mig idag är att jag får uppskatta mina steg. Om man har stegräknaren ligger på skåpet i sovrummet när man går ut och går blir det nämligen inte många steg räknade. Jag har ju fört min stegstatistik sen i mitten av juli förra året och inte för att jag har några mål med det hela men jag blir väldigt irriterad de gånger jag antingen glömt den, råkat nollställa av misstag eller upptäckt att den hamnat på snedden och inte räknat ordentligt. Men, eftersom det inte var första gången Higgins och jag gick just den runda vi gick imorse vet jag ungefär hur många steg det brukar bli så kan jag göra en ungefärlig uppskattning. Nu sitter stegräknaren där den ska i alla fall, så resten av dagen blir räknad.

Nu ska jag ta en promenad genom lägenheten med dammsugaren.

2009-03-14

Lördagsjobb

Bilden överst här är den suddigaste bild jag tagit på länge, men min kollega är nog inte ledsen för det. Det var vad som heter ABM-dagen idag, och då hade vi aktiviteter på stadsbiblioteket. ABM är alltså ett samarbete mellan arkiv, bibliotek och museer i stan vilket ibland resulterar i gemensamma utställningar eller aktiviteter som idag. (Inte unikt för Eskilstuna utan finns på fler platser.) Från stadsmuseet där jag jobbar var vi tre stycken som visade upp delar av vår verksamhet. Min suddiga kollega visade upp olika föremål, hon hade tagit med sig stenåldersverktyg som till exempel stenyxor och sen var det lite mer moderna skomakarverktyg. Besökarna fick plocka med och titta närmare på allt och det var uppskattat. Oftast får man ju inte peta på museiföremål men idag var det flera som tog chansen. När jag inte stod och tog det här suddiga fotot höll jag till bredvid min kollega och visade upp ett gäng gamla utställningsbilder. Intresset för gamla foton är stort, så det var många som stannade och tittade igenom det jag plockat med mig. Där fanns bilder från olika platser i stan, både såna man genast känner igen till såna där allt är helt förändrat. Och ja, det är Povel Ramel som är under bordet.


Mitt emot det suddiga bordet fanns ett bord där en annan kollega höll till. Hon är byggnadsantikivarie och kunde tipsa folk om byggnadsvård och kulturmiljövård. Där var det också folk mest hela tiden fast det ser dött ut på den här bilden - precis som på den suddiga bilden överst- men det beror på att jag hade kameran framme precis innan biblioteket öppnade.
Innan jag stack iväg på dagens arbetspass så hann jag gå en lång promenad med Higgins, och jag hann dricka kaffe och äta macka i lugn och ro så det har nästan varit en normal helg. Fast jag har förstås inte hunnit med precis lika mycket som en vanlig lördag, men det kommer ju fler helger.

Återvunna pingviner från igår återfunna

Här är de återvunna pingvinerna som nu också är återfunna. De försvann ju på vägen igår när jag skulle maila dem till mitt andra konto. Pingvinerna är en del i en utställning som heter "Min djuriska park" av Erik Langert och som visades sista dagen idag här i Eskilstuna. Den öppnade i mitten av januari, så det var ju bra gjort att komma iväg och se den näst sista dagen! Om den kommer till en plats nära dig så rekommenderar jag ett besök. Alla djur i utställningen är byggda med återvunna saker, och man får sig många glada fniss. Just pingvinerna är gjorda av gamla simdynor bland annat. Men det fanns även andra djur som till exempel krokodiler, fladdermöss, olika insekter - med hysteriskt roliga namn, både på svenska och latin - och ormar.

2009-03-13

Mailfel

Det verkar som om jag har något fel på min mail, saker som jag vet att jag skickat kommer inte fram! Nu senast var det ett par bilder jag mailade från min ordinarie adress till gmail-kontot. När jag skulle hämta upp bilderna där så hade inte mailen kommit fram! Hemskt irriterande men det är ju en sak när jag skickar till mig själv, sånt som jag skickar till andra vill jag ju gärna att det kommer fram. Sen undrar jag förstås om allt som borde hamna i min inkorg kommer dit, kanske det inte kommer fram? Om det kommer bort spam på vägen till min inkorg bryr jag mig inte om, men det är ju trist om personliga mail kommer bort på vägen. Nåja, om någon skickat något till mig och inte fått svar får ni väl försöka igen eller lämna en kommentar här.
I fortsättningen kan jag ju flytta bilder mellan datorerna med usb-minnet, försökte ladda upp bilderna från minneskortet till bärbara men det kom bara en massa felmeddelanden hela tiden om att filerna var skadade. Det var de då inte när jag laddade över dem till den andra datorn...

Det skulle varit bilder på återvunna pingviner här, men nu får jag väl ta det imorgon istället. Nu ska jag lägga mig och läsa en stund innan det är dags att sova. Imorgon är det ABM-dagen och jag ska jobba några timmar. (ABM=Arkiv Bibliotek Museer) Det blir invigning av Eskilskällan som är den stora nyheten, sen är vi några från respektive ABM-enhet som ska visa besökarna vad vi pysslar med på de olika ställena.

2009-03-12

Favorityoghurten

Andra saker man kan göra när man har en flexledig är att fota en förpackning med favorityoghurt. I måndags när jag var och veckohandlade fick jag se att favoriten nu finns i ekologisk variant också. Brukar försöka köpa ekologiskt när det passar, och nu passade det ;0) Det som var lite underligt var att det var exakt samma pris på den här ekologiska som på vanliga varianten vilket ju är lite ovanligt. Man är ju van vid att det kostar lite extra med just ekologiskt.
Jag har i alla fall kommit fram till nu att den turkiska yoghurten är min absoluta favorit. Jag gillar den grekiska också, men den är lite syrligare på något vis.

Saker man kan göra när man är flexledig

En flexledig eftermiddag kan man till exempel ägna en stund till att smålyssna på de olika bidragen i melodifestivalen. Jag som inte sett någon av deltävlingarna i uttagningen till melodifestivalen måste säga att Caroline af Ugglas bidrag är bäst. I alla fall i mina öron. Sen tycker jag också att Sarah Dawn Finers bidrag helt ok. Men om någon skulle tvinga mig att rösta så får Caroline min röst. Nu kommer jag inte ihåg vilka bidrag det var, men några av lyssningarna fick mig att i panik kasta mig över kontrollerna för att slippa höra mer. Jag kommer inte att titta på tävlingen den här helgen heller, men det går nog inte att komma undan att få reda på vem som vann. Tidningsrubrikerna blir väl de vanliga dagen efter, om rätt låt vann eller ej.

2009-03-11

Nä, nu har det snöat igen!

Precis när jag trodde att vintern var över för den här gången började det snöa igen! Man vet ju att det blir så här varje år, men nu har det snöat sen igår och det ligger kvar. Oftast brukar det ju slaska bort på en gång, men inte nu inte. Suck!

Idag på lunchen gav jag mig ut för att köpa en födelsedagspresent till min kompis Heike i Tyskland. Hon fyllde den 2 januari så det kanske är på tiden att jag skickar iväg en present. (Av någon anledning får hon ofta vänta jättelänge på sin present från mig, men det kan ju kanske vara roligt eftersom hennes födelsedag infaller så snart efter jul. Hur det än är så är det inte första gången hon får en sen present från mig.) Ifall hon hittat min blogg så kan jag ju inte skriva vad jag köpt, men jag var inne på Village och såg mig omkring i alla fall. Där har de mycket fina och roliga saker, just nu var det mycket påskpynt kan jag ju säga.

Igår kväll efter att jag skrivit om fågelbajset på jackan slog det mig att jag antingen har läst eller hört eller fått berättat för mig att det betyder tur att bli bajsad på av en fågel. Jag försökte googla på skrock och fågelbajs men fick inga bra träffar. Nämnde detta skrock för min kollega och chef Carin, men hon kände inte igen det. Vi hade båda hört om att det ska betyda tur om det regnar på bruden på bröllopsdagen. Det kan ju vara så att jag blandat ihop något eller att någon hittat på detta någon gång för att muntra upp mig. Det var ju inte första gången jag fick fågelbajs på mig. Men det kan kanske också vara så att det inte är svenskt skrock? Nåja, jag får väl se om det händer något som kan tyda på att det var en lyckohändelse... Nu ska vi i alla fall gå ut igen, och jag tänker verkligen anstränga mig att komma ihåg vart alla träd står som det brukar vara fågelsvärmar i!

2009-03-10

Det kunde ha varit värre

Ibland när saker inte går som man tänkt sig eller rent ut går dåligt kan man ju tänka att "det kunde varit värre". Ikväll när jag var ute med Higgins så hände något mindre bra. Vi gick under några träd där det satt fullt med fåglar, troligen kajor, och de tyckte inte om att vi gick under deras träd. Alltså började de skräna och fara runt och jag tyckte mig höra ett "splash" ganska nära örat. Jag hoppades att jag hade fel, men i hissen på vägen upp till lägenheten fick jag det bekräftat: Det var en fågel som hade skitit på mig när vi passerade under träden!!! En stor blaffa på vänster axel. Äckligt! Men det kunde ha varit värre tänkte jag när jag kontrollerade Higgins päls, det kunde ha varit han som fått skiten på sig! Det som var på jackan kunde jag ju torka bort, hade det hamnat på Higgins hade jag känt mig tvingad att bada hela honom, och det är ju inte precis vad man vill göra en tisdagskväll.

För övrigt har jag placerat min blogg i Eskilstunabloggkartan.se. Eftersom jag bor i Eskilstuna är det ju ett ganska logiskt ställe att placera den på.

Helt otroligt!

Man tror inte det är sant när man läser om den gamla damen som överlevt tyska ghetton och förintelselägren Auschwitz och Dachau. Hon kom till Sverige några år efter kriget, hennes hälsa var inte den bästa och hon har aldrig kunnat jobba. För några år sedan fick hon ett skadestånd på 80 000 kronor från den tyska staten, ett skadestånd som betalas ut till förintelseoffer. Då kommer Försäkringskassan in i bilden och tar hälften av hennes skadestånd plus att de sänkte hennes pension! Allt finns att läsa i Aftonbladet och Expressen idag. Har inte den gamla damen gått igenom tillräckligt??

2009-03-09

Lista och läsa

Då har man sett kvällens avsnitt av CSI NY. Favoriten är "gamla" CSI, alltså den som utspelar sig i Las Vegas med Grissom och hans team. På 1½ plats av de tre olika CSI kommer just CSI NY med Mac Taylors team. Sen har vi ju CSI Miami kvar, och jag tittar på det också men tycker inte det är lika bra. En bidragande orsak är att jag inte är så förtjust i Horatio Caine, eller H som han kallas. Jag tycker Miami-versionen är lite väl glassig så av de tre olika CSI-teamen kommer CSI Miami på fjärde plats på min lista. Normala listor brukar ha plats 1-3, men jag kör alltså med en egen skala.

Nu ska jag ta och läsa lite innan det är dags att sova, och just för tillfället koncentrerar jag mig på Madame Terror av Jan Guillou. Jag är sån att jag alltid har mer än en bok på gång, och just Madame Terror har varit på gång ett tag nu så i lördags kväll började jag om i den. Sen bestämde jag mig för att ägna mig åt den nu tills jag läst ut den. Jag har läst alla tidigare böcker där Hamilton är med, men när den här kom ut så fick jag för mig att jag inte ville läsa den. Men så ångrade jag mig, har man läst de tio tidigare böckerna om en och samma person är det ju fånigt att inte läsa den elfte. Det märkliga är att när jag läser Jan Guillous böcker så hör jag hans röst, jag liksom läser precis så som han läser sina egna texter. Som tur är har jag inte så livlig fantasi att jag tror att Jan Guillou sitter i något hörn i sovrummet, det skulle ju vara lite obehagligt. Samma sak inträffar när jag läser något av Herman Lindqvist, fast då är det förstås hans röst jag hör och inte Jan Guillous...

2009-03-08

Sport och slask

Just teet som är i koppen på bilden drack jag igår, men jag har precis druckit ur kvällens kopp. Te är något jag dricker mycket av periodvis och nu är det en teperiod.

Idag så gick jag och lämnade Higgins hos mina föräldrar där han fick stanna och hjälpa mamma baka när pappa och jag gick ner till sporthallen för att se på handboll. Nu är ju Guif ganska så bra i elitserien, men det var inte riktigt det vi skulle se. Vi gick dit för att titta när min systerson Martins lag spelade två matcher. Om jag inte missuppfattade saken helt så var det laget det yngsta, killar födda 2001-2002 eller möjligen så sent som 2003. De spelade mot killar - och tjejer - där de äldsta visst var födda 1999. Martins lag gjorde väl inte så många mål, men de hade roligt! Sen är det ju jätteroligt att se såna små spela. För det första så spelade de på tvären över en vanlig handbollsplan, och så var det bara fyra utespelare åt gången jämfört med ett normallag som har 6 utespelare. Sen ser det ju så roligt ut eftersom de är så små! Matchtröjorna går nästan ända ner till knäna, och samma sak med shortsen, man kanske ser 3 cm av dem! Sen tar de ju inte så hårt på att springa tillbaka "hem" snabbt efter ett anfall, det blir gärna lite extra skutt och hopp hit och dit.
Upptäckte också att det är skitsvårt att ta bra bilder inne i en sporthall! Även fast det ser ljus ut blir bilderna gärna mörka, och nu upptäckte jag dessutom att jag råkat få dem i lite fel ordning här när jag laddade upp dem, men strunt samma. ;0)

Här är en bild från andra matchen, HK Eskil som Martin spelar i har gröna dräkter och det är Martin som gör ett hoppskott. Jag blev först imponerad när jag såg honom göra ett snyggt hoppskott, sen blev jag imponerad av mig själv när jag laddade upp fotona från kameran och fick se att jag lyckats fånga honom i hoppet! Om han gjorde mål där kommer jag inte ihåg, men det spelar mindre roll. Här tror jag det var Hallstahammar de spelade emot, och de hade ett mixat lag så det var både killar och tjejer där. Enligt min svåger som är tränare i Martins lag är det ofta mixade lag från mindre orter, annars är det svårt för dem att få ihop hela lag.
Resten av bilderna är från första matchen då Martin stod i mål. Han var jätteduktig och följde med bra i spelet.

Som man kan se så var även utespelarna med ganska så bra, de hade armarna högt hela tiden och var beredda på att täcka om någon från andra laget sköt.
Tidigare ikväll så bäddade jag rent i sängen, men Higgins var inte helt nöjd med hur jag lagt kuddar och täcken för jag hittade honom därinne någon timme senare fullt sysselsatt med att fixa till det så som han tycker det ska vara. Ikväll tyckte han även att hans smutsigaste leksak gjorde sig bra mitt uppe i alltihopa... Jag får väl vara tacksam över att han inte gick in och bäddade iordning precis efter vår kvällspromenad. Det regnade nämligen då och var hemskt obehagligt.

Statt

Den här synen är ju inte direkt upplyftande, och när man sen fått höra att samtliga anställda blivit varslade blir det ju ännu värre. Än vet man inte om det kommer att drivas vidare som hotell, restaurang och konferensanläggning, det beslutet är tydligen inte taget än. De flesta hotellrum klarade sig ju eftersom de ligger i den högre byggnaden till vänster, men ändå är det tydligen osäkert med hotelldriften. Tydligen kommer det som står kvar efter branden att rivas, och om det byggs upp igen vet man alltså inte. Det kan hända att jag fått alla de här turerna om bakfoten, jag läste artikeln igår och minnet är bra men i vissa fall väldigt kort. En sak som jag helt säkert kommer ihåg är i alla fall att en vepa kommer att sättas upp runtomkring förödelsen så att man ska slippa se eländet.
Sen vill jag bara meddela att det här regnet som började på eftermiddagen tycker jag är helt onödigt.

2009-03-07

Spöken

Min knasiga hund ligger och vaktar så att inga spöken ska komma och ta oss. Det är väldigt läskiga spöken, och de är visst ganska envisa också. Frågar ni mig så är det snarare reflexer i köksfönstret han ser där han ligger på golvet bredvid soffan, men han är övertygad om att någon är på väg in genom balkongdörren eller möjligen genom köksfönstret. Igår kväll var det ännu värre, då fick jag lov att stänga till dörren till köket för att inte grannarna skulle börja klaga på hans skällande. Då såg han ju inga reflexer längre, men han kunde inte heller gå och dricka vatten.
Det här spökvaktandet är något han fått för sig senaste tiden, och på ett vis är det ganska underhållande. Speciellt när jag säger åt honom att hoppa upp och lägga sig i soffan istället för att ligga på golvet och stirra ut mot köket. Min tanke är ju då att han ska gosa ner sig i soffan och glömma spökena. Men inte Higgins inte! Han tar det mer som en bättre utkikspunkt. Soffan står nämligen så att han kan kika runt ett hörn och fortfarande se ut mot köket, så inte slappnar han av inte. Istället ligger han på helspänn och ser till att inga spöken kommer och tar oss. Mattes bästa vän!

Konkurrens

På höger sida ligger Posten - företagscenter eller vad det nu kallas - och på vänster sida ligger Bring citymail. Bakom den stora husklumpen till höger står alla gula postbilar och långtradare, och framför huset till vänster ser man Bring citymails små gröna bilar. Eftersom Posten numera inte har monopol på utdelning av post så har det kommit konkurrerande bolag som gör att det kan komma post flera gånger om dagen vid märkliga tider. Mig gör det inget om det inte kommer samtidigt, det är ändå bara mest räkningar och reklam, och härinne i stan så cyklar brevbärarna eller så åker de elmoppar. Dessutom är jag ju sällan hemma när posten kommer ändå eftersom jag jobbar. Men, när det ska delas ut utanför stan så åker båda företagen bil, och detta har upprört massor av folk har jag sett i tidningarnas insändarspalter. Dels klagas det på att posten kommer i två omgångar och dels på att det är väldigt miljöovänligt att köra bil två gånger till samma ställen för att lämna post. Visst kan det tyckas vara emot allt miljötänkande att köra ut post till folk i två omgångar istället för att samköra, men det är faktiskt två olika företag som delar ut posten. Vad folk borde göra istället är väl i så fall att klaga på de företag de får post ifrån, det är ju de som valt antingen gamla vanliga Posten eller Bring citymail.
Sen kan jag förstå att det är irriterande att få post två gånger om dagen ifall man har en brevlåda som sitter väldigt långt ifrån huset. Då kan det ju vara besvärligt att ta sig till och från brevlådan, men i vissa delar av världen så är det ju standard med postutdelning mer än en gång om dagen.

2009-03-06

Ett svar

Här är Yazoo som var ett av mina svar i förra inlägget. Ifall ni inte kom ihåg dem.

Svår utmaning

När jag besökte Bia - se länkarna i marginalen - för någon vecka sen hittade jag denna besvärliga utmaning. Fast när jag började var den inte riktigt lika omöjlig som jag trodde först.

Regler:Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du? Yvonne
2. Ett ord på fyra bokstäver: Yppa
3. Flicknamn: Ylva
4. Pojknamn: Yngve
5. Yrke: Ytbärgare
6. Färg: Yellow
7. Klädesplagg: Ylletröja
8. Mat: Yogurt kanske inte räknas som mat, men det finns ju inget som heter Ysterband ;0)
9. Sak i badrummet: Ysatis (parfym)
10. Plats/stad: Ystad
11. En orsak att vara sen: Ytterst svår morgontrötthet.
12. Något man skriker: Yes!
13. Film: Yentl
14. Något man dricker: ??
15. Band: Yazoo
16. Djur: Yama (Vår svarta mellanpudel vi hade när jag växte upp hette så)
17. Gatunamn: Ymergatan
18. Bil: Yamaha (De gör t.ex. golfbilar!)
19. Sång: You Don't Have To Say You Love Me
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Yatzy

Tror inte det är fusk att ge vissa svar på engelska, speciellt inte när man har ett namn som börjar på Y. ;0)

2009-03-05

Vispgrädde

Jag äter aldrig frukost innan jag går till jobbet på morgonen. Jag dricker ett glas Proviva svartvinbärsdryck innan jag tar ut Higgins på en vända runt närmaste park, och sen dricker jag en mugg kaffe med mjölk och socker innan jag lämnar Higgins hos mina föräldrar och går till jobbet. När det är dags för morgonfika på jobbet vid 9.30 äter jag medhavd dubbelmacka och så äter jag yogurt. En dag förra veckan på morgonfikat var det en kollega som förvånat frågade om det var vispgrädde jag åt. Jag kunde ge henne lugnande besked om att jag inte blivit komplett galen. Det var turkisk yogurt som ju är lite tjockare än annan yogurt. Det är min senaste matsak, turkisk eller grekisk yogurt i såna där små plasthinkar. Varje kväll gör jag iordning en liten burk där jag skedar upp lite yogurt, sen har jag faktiskt i lite socker eller honung och sen blandar jag det innan jag lägger på ett par skedar müsli.
På helgerna blir det lite annorlunda, då dricker jag också Proviva svartvinbärsdryck, sen går jag på promenad med Higgins i ca 1-1,5 timma beroende på vädret. Väl hemma fixar jag kaffe och mackor och sätter mig och äter samt läser tidningen i lugn och ro, och så brukar jag börja lösa korsordet i tidningen. På söndagarna när det inte kommer någon tidning brukar jag äta min frukost i soffan tittandes på något jag spelat in från tv:n under veckan. Men av någon anledning äter jag inte yogurt på helgen.

2009-03-04

Kexmonstret

Ett kexmonster fotat av kollega G Gustafsson.

Förra torsdagseftermiddagen fick Higgins vara med mig på jobbet. Frågar man honom om höjdpunkterna under den tiden var de följande:

  • att sitta i mitt knä och hjälpa till att skriva protokoll under enhetsmötet
  • att sitta i mitt knä när jag skrev rent anteckningarna från mötet på datorn
  • när vi gick hem

Det var också helt ok att bli klappad av kollegor, men de hade alldeles för lite levergodis och kex att bjuda på.

Lie To Me

Kanske inte världens bästa tv-serie, men helt ok att fördriva en onsdagskvällstimme med.

2009-03-03

Hmm, felläsning igen.

Idag på lunchen satt jag och bläddrade i Folket, en av lokaltidningarna. Exakt vad det stod i den artikel på vänstersidan som jag ögnade igenom kommer jag inte ihåg. Däremot kommer jag ihåg delar av en rubrik som var på sidan till höger. "Lurade flera att bli farmor." Jag hann förstås börja fundera på hur man lurar någon att bli farmor, och hur man skyddar sig mot det? Fast naturligtvis stod det inte så. När jag fokuserade blicken på farmor-artikeln såg jag att det stod "Lurade flera bilfirmor". Det satte ju saken helt i ett annat läge.

Det här var väl inte så himla roligt

Riktigt varför det kom snö igår eller varför det genast blev slask av det hela vet jag inte. Det enda jag vet är att det var väl inte speciellt roligt alls! Jag som tyckte det var så bra när trottoarer och promenadvägar var torra. Förhoppningsvis tar det här slasket slut snart.

2009-03-01

Skräp

Idag var det ännu en solig dag, och när vi gick ut på promenaden omkring 9 imorse så var det -6 grader. Den här vintern har verkligen gått fram och tillbaka mellan slask och kyla, men jag föredrar i alla fall när det är lite lagom kallt och soligt, slask och grått väder gör väl ingen glad. Andra saker man inte blir glad av är väl allt skräp som ligger överallt. Sen finns det ju såna som kanske inte vill kasta skräp på marken men inte heller bära skräpet till närmsta papperskorg eller soptunna.
Sent i natt var det förmodligen någon eller några som köpt med sig lite nattmat efter krogbesöket. På vägen hem måste hungern blivit övermäktig och maten åts upp. Istället för att kasta påsen med frigolitlåda på marken hängde man upp den lite snyggt så här på staketet vid myntverket ... Det roliga är att närmsta papperskorg är på andra sidan trottoaren, kanske 6-8 meter ifrån där påsen hängde. Men i och med att påsen hängde där behövde ju ingen halka runt i kebabsås eller få tomater under skorna.

När jag ändå är inne på skräp: Någon eller några med en eller fler hundar i storleksklass större än cocker spaniel har tydligen fått för sig att trottoaren på andra sidan gatan är en hundtoalett. Detta har den här personen/de här personerna fått för sig nu de senaste veckorna. Bajshögarna blir fler och fler för varje dag som går, och man kan faktiskt se att det är samma hund/hundar som gjort samtliga högar. Det är också lätt att se att de är gjorda av en hund som är större än Higgins. Fruktansvärt otrevligt, och framförallt slött av vem/vilka det nu är som inte plockar upp. Ibland har det legat ganska färska högar i princip mitt på trottoaren när Higgins och jag gått ut tidiga mornar vilket ju är hemskt otrevligt med tanke på att det är ett antal portar där som leder till lite olika kontorsverksamheter och annat. Det ligger också flera högar precis framför cykelställ som det också finns ganska gott om längs just den här delen av gatan. Behöver jag säga att det är lite halvjobbigt att gå med Higgins där om mornarna? Jag vet ju att det inte är Higgins som gjort högarna, och jag vet ju att jag alltid plockar upp efter honom, men jag har allt märkt att vissa människor som vi möter längs med trottoaren tittar lite snett på oss. Det är ju tyvärr så det är, om det är några få människor inom en och samma grupp som missköter sig är det många som drar alla i gruppen över samma kam. I detta fall slås alla hundägare samman till en nonchalant och störande grupp som fullständigt struntar i att plocka upp efter sina hundar.
Funderar nästan på att sätta upp affischer med Higgins på, med följande text: "Hej, jag heter Higgins, om du måste bajsa på min gata, se till att de som går ut med dig plockar upp efter dig!"
Fast börjar jag sätta upp affischer så åker jag väl dit för olaga affischering ...

Så över till något helt annat!
Den här telefonkiosken har jag gått förbi flera gånger, men aldrig riktigt sett den ändå. Idag fick jag se att det är en mynttelefon!! Såna trodde jag nästan inte fanns längre.