2010-06-30

Sommarvikariat

Idag började mitt sommarvikariat och det var lite som vanligt fast nytt. Jag kommer att göra lite olika saker om dagarna och vara på olika platser så det gäller att jag håller ordning på vilken dag jag ska vara på vilken plats. Just idag - och även imorgon - var det arkivjobb, precis det jag höll på med tills fram för lite drygt ett år sedan då min visstidsanställning tog slut. Sen jag jobbade där senast har hela arbetsplatsen flyttat till nya och mer ändamålsenliga lokaler, så själva arbetsmaterialet är bekant men eftersom jag inte varit med och flyttat och packat upp så får jag anstränga mig lite mer för att hitta. Där jag tidigare nästan kunde gå in i arkivet utan att tända och plocka fram det som efterfrågats måste jag nu faktiskt både tända och ha ögonen öppna så jag inte går till fel plats. Men det löser sig nog snart. Måste komma ihåg att ta med mig en tjock tröja, jag hade förträngt hur kyligt det är inne i ett klimatarkiv. Kan säga som så att man tillbringar inga längre stunder därinne i kjol, kortärmad top och sandaler.

Det var lite ovant imorse också, jag hade ingen riktig koll på hur lång tid allt tar, tänk så fort man glömmer! När jag börjar 8 på morgonen så går jag inte någon jättelång promenad med Higgins, utan vi går runt närmsta park och sen går mina föräldrar en längre promenad med honom på förmiddagen. Eftersom vi senaste året haft rutinen att gå upp runt 8 på vardagarna och sen inlett med en riktigt lång promenad så har Higgins fått lite andra vanor. Men, som tur är har jag en hund som är lika morgontrött som mig själv, han tittade väldigt undrande på mig imorse när klockan ringde någon gång strax efter 6. När jag sen gick upp ett tag låg han kvar en stund och funderade förmodligen på om jag var riktigt frisk. Men när han insåg att det var dags att gå upp så fann han sig rätt snart.

När han åt sin frukost talade jag om för honom att vi bara skulle hinna gå runt Rinmansparken eftersom jag skulle och jobba, så han skulle få gå längre med mamma och pappa sen. Kanske låter fånigt att berätta saker för sin hund, men jag brukar göra så med Higgins för att se hur mycket han snappar upp. När vi kom ner till porten gjorde jag inget speciellt för jag ville se hur Higgins skulle bete sig, och han gick utan att tveka åt vänster och ner mot Rinmansparken. Totalt tvärt emot hur vi gått senaste året. När vi kom upp i lägenheten igen låg han och kollade när jag drack kaffe och packade väskan, och sen var det dags att gå och lämna honom hos mina föräldrar.  Innan vi gick så sa jag igen att han skulle vara hos dem under tiden jag jobbade och sen skulle jag hämta honom när jag slutade jobba. För säkerhets skull la jag till att han skulle få äta sin kvällsmat där. Det är nämligen lite märkligt, de gånger jag inte klart och tydligt säger att Higgins ska vara hos mina föräldrar mer än ett par timmar har han svårt att slå sig till ro och går och kollar mer om jag inte kommer snart. Han blir också "klängigare" på mig när jag väl kommer och hämtar honom, då har jag hans nos i knävecket hela tiden, vilket väl i och för sig är rätt rart, men man får gå med så små steg.

Nu ska vi ge oss ut på tidiga kvällspromenaden så vi hinner hem och jag hinner göra kvällsmat innan jag ska se på Miss Marple!

2010-06-29

Märkliga odlingar folk har

Många är ju mycket för det här med att odla hemma, men vissa saker är ju faktiskt inte lagliga. Läste just att här i stan så är det tydligen så att en del missbrukare odlar sin egen cannabis. På något vis verkar inte de här odlarna så jättesmarta, trots att själva odlingarna tydligen varit rätt avancerade. Men vad sägs om en 27-åring som dömdes till fängelse och som började odla själv eftersom han inte var nöjd med den kvalitet som langarnas cannabis höll. Om man måste köpa något från en langare så borde man väl veta att det man vill köpa är olagligt och det blir inte mer lagligt för att man gör-det-själv. En annan av de här hemmaodlarna hävdade att han odlade cannabisen för att mata sina kackerlackor med. Något säger mig att kackerlackor inte är så noga med vad de äter, så de hade nog nöjt sig med vanligt hederligt ängsgräs eller kanske en hamburgare då och då.

Jordgubbar

Pappa ringde på förmiddagen och frågade om jag skulle med och plocka jordgubbar ute vid Solby gård, och det tyckte jag lät som en bra idé även om vi inte plockar några mängder.
Många som åker ut verkade köpa färdigplockade jordgubbar, för det var ingen trängsel där vi fick plocka.

Här är min hink där jag påbörjat min plockning lite innan jag kom på att jag ju hade kameran i fickan.
Pappa har ett huvud också, men det var plockningen jag var mest fokuserad på, när den här bilden var tagen så ägnade jag mig åt att fylla min hink med bär.
För att inte bli alltför jordgubbig på kläderna och inte kleta ner kameran för mycket så blev min fyllda jordgubbshink inte fotad förrän jag kom hem. Hinken rymmer 3 liter, men man betalade i kilo - man vägde alltså hinken innan man började plocka. Jag betalade 90 kronor, men jag kommer inte ihåg kilopriset. Tror det låg på 40 kronor kilot eller något sånt. Hur som helst, jag klarar mig med jordgubbar idag i alla fall!

Bär (178 av 365)

Färska bär!

Länkar till övriga "365 foton 2010" finns här.

2010-06-28

Helt i sin ordning

Äntligen verkar det som att sommaren är här på riktigt och det är på tiden tycker jag. Visst har det tagit längre tid än vanligt innan den kommit igång, eller är det jag som inbillar mig? Det är helt i sin ordning att sommaren kommer nu också, för på onsdag börjar jag mitt sommarvikariat. Enda gångerna det kommer att regna är fredagar mellan ungefär 8 och 12, för då kommer jag att vara utomhus. Så nu vet ni, sol och varmt i förhoppningsvis 8 veckor framåt utom just fredagsförmiddagar. Måndagar kan förresten vara lite ostadiga också, då är jag nämligen ledig. Men nu kan ni planera er sommar, i alla fall om ni bor i närheten av Eskilstuna. Hur vädret blir i övriga landet har jag ingen aning om!

Trä (177 av 365)

Cykelturen mamma och jag tog på midsommarafton tog oss förbi Ekbacken utanför Torshälla, och där uppe står den här rediga konstruktionen i trä. Kanske det till och med är  av ek.



Länkar till övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" finns här.

2010-06-27

Fler bilder från cykelturen


June 25 2010_9, originally uploaded by Yvonne E.

Bilden i det här inlägget plus några till från cykelturen mamma och jag tog på midsommarafton finns uppladdade till mitt Flickr-konto i en egen mapp.

Eget tema: Uppåt väggarna (176 av 365)

Ja, just det, uppåt väggarna.


Olja och sköldpaddor

Oljekatastrofen fortsätter i Mexikanska golfen och man läser om utrotningshotade havssköldpaddor som bränns levande när BP tar hand om utsläppet bland annat genom att tända eld på oljan långt ute till havs. Stackars oskyldiga djur vilken hemsk död! Det har läckt ut olja i över två månader nu, och snart är tydligen  säsong för de tropiska stormarna. Hoppas att BP innan dess hinner börja testa de här maskinerna som Kevin Costner satsat 24 miljoner dollar på att utveckla. Han har alltså inte utvecklat och byggt själv i garaget, utan det är alltså forskare och annat kunnigt folk som varit inblandade. Lyckas maskinerna med sitt jobb kan man väl nästan räkna Kevin Costner som en riktig hjälte, och inte bara som filmhjälte som i "Dansar med vargar" som han också inkasserade några Oscars för. Funkar oljesaneringen borde han väl belönas med minst ett miljöpris!

2010-06-26

En tur på cykel - del 3

När vi lämnat våtmarken cyklade vi vidare mot Torshälla. Fina cykelvägar, delvis grusvägar mitt i naturen och väldigt somrigt.
Vi gjorde ett stopp och gick upp på en liten bergknalle som kallas Ekbacken.

Där växte det smultron, men jag plockade inte några eftersom de växte precis bredvid stigen vi gíck på så alla hundar i området har nog kissat på dem.

Platsen gjorde skäl för sitt namn, det fanns gott om ek och även massor av mygg, i alla fall i skuggan.

Det växte blommor på marken också, men jag stod inte stilla så länge.

Jag var ju inte direkt klädd för att vandra runt i skogsbackar, jag klampade allt vad jag kunde för att skrämma bort ormar och fästingar, och så fick jag se mig för så jag inte trampade på brännässlor också.

När vi tittat färdigt på den där ekbacken gick vi tillbaka till cyklarna och fortsatte vår tur. Man kom alltså ut någonstans i Torshälla - jag hade ingen aning om vart vi var - och sen cyklade vi in mot stan. När vi passerade Slagsta så stannade vi till och mamma bjöd på Slagstaglass! Fast den fotade jag inte. När glassen var slut cyklade vi vidare in mot stan och när vi parkerade våra cyklar i garaget hade vi cyklat närmare 2 mil.

Pappa och Higgins var ute på promenad när vi kom, och när de kom hem så stannade jag kvar och åt hos mina föräldrar innan jag tog Higgins med mig och gick hem. Konstigt nog har jag inte så himla ont i rumpan som jag trodde, men det kanske skulle kännas mer om jag satt mig på cykeln idag också...

Cykelturen del 1 och del 2.

Midsommar (175 av 365)

Midsommarblomster i vägkanten.


Till utmaningen "365 foton 2010" där länkarna till övriga deltagare finns.

En tur på cykel - del 2

Mamma och jag var ju ute på en cykeltur igår, och här kommer fortsättningen. Del ett av cykelturen hittar ni till genom att klicka här. Det var lite halvmulet i början av vår tur, och vi hade ju våra regnjackor med oss för säkerhets skull då det var stora svarta moln lite här och var.

Inne i Ekeby våtmark finns det alltså massor av fåglar och här var det ett gäng som satt på en grind och spanade.

Våtmarken ska främja en biologisk mångfald, så det finns också många olika sorters blommor.


Så finns det ett sånt här uppbyggt torn eller vad man nu ska kalla det, och igår stod mamma där och vinkade.

Sen gick jag upp i tornet jag med, och då ser man lite mer hur våtmarken är iordninggjord. Vad man inte ser är allt fågelbajs på marken!

Man kan också se McDonalds en bit bort, så man är ju inte precis i ödemarken vilket kan vara tryggt att veta.

Här är vi nere på marken igen, för att fortsätta vår cykeltur medans fåglarna flög runt och skränade att de inte ville följa med.

Nytt (174 av 365)

Här ska det bli nytt, alltså på andra sidan bron bakom träden. Där byggs det om till bostäder i en äldre fastighet där det tidigare bland annat varit både verkstad och museimagasin. Häromdagen så levererades pall efter pall med nya fönster.


På rad (173 av 365)

Här står stolarna på rad i Rothoffsparken och väntar på att Café Kaka ska öppna för dagen.

Länkar till övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" finns här.

2010-06-25

En tur på cykel - del 1

Jag cyklar inte sådär jätteofta, dels för att Higgins inte kan cykla och jag har i princip alltid bott inom gångavstånd från mina jobb. Att cykla har oftast tagit längre tid eftersom det försvinner tid med att krångla sig in och ut ur cykelrummet genom flera dörrar. Men, mina föräldrar är ofta ute och cyklar, och sen de flyttade in till stan för ett par år sedan så har de utforskat och hittat en massa olika cykelvägar runtom i stan.
Ett bra tag har mamma och jag pratat om att ge oss ut på en tur med våra cyklar, och idag blev det av. Higgins fick vara hemma med pappa och hålla ställningarna. Vädret såg rätt så bra ut ur cykelsynpunkt, men det var några oroande stora mörka moln som började komma ungefär samtidigt som vi skulle åka iväg. Det resulterade i att jag gick upp i lägenheten med solglasögonen och tog med mig regnjackan istället. Vi cyklade mot Närjeholme och över bron där. Mamma är ordentlig och har cykelhjälm, jag som cyklar så sällan har ingen.
Här har jag kommit ikapp mamma, jag kom ju lite efter när jag stannade och fotade bron som jag bara sett på bild i tidningen, jag har aldrig riktigt fattat vart den är. Man kan se den från en väg jag åker lite då och då, men jag brukar hålla ögonen på vägen och övriga trafikanter när jag kör... Fotot är taget åt det håll vi kom ifrån.

Här är våra cyklar, det är min blå som står längst bak, en trogen Maraton som jag fick när jag fyllde 15 år. I sommar fyller den cykeln 30 år. Sadeln är inte originalsadel utan av nyare modell, men jag har ändå lite ont i rumpan efter cyklandet idag, vi cyklade i alla fall närmare 2 mil. Turen gick vidare via Ekeby våtmark vid reningsverket.

Där vid våtmarken finns det massor av fåglar, bland annat några svanpar och det här var det som var tillräckligt nära för att fota. Det finns också massor av blommor, och väldigt gott om fågelbajs så hoppar man av cykeln så gäller det att se upp vart man sätter fötterna. Särskilt om man har sandaler på sig, vilket jag hade.

Här är en annan filur som fanns ute i våtmarken, inte speciellt söt men området är till för biologisk mångfald så den har väl också rätt att finnas.

Fortsättning på den här cykelturen kommer nog i bloggen imorgon...

Show Me Yours ... Midsommar

Veckans Show Me Yours-tema hos whatthefuckdotcom är midsommar. Den högtiden sammankopplas på olika vis med blommor, och här är en blomma från idag.

Midsommar firar jag inte med att dansa runt någon stång, leka lekar, äta sill eller dricka nubbe. Jag tyckte redan som barn att det var urtöntigt att springa runt någon stång och skutta som en groda, hoppa säck eller springa med ett ägg på en sked i munnen tycker jag är hur trist som helst, sill föråt jag mig på när jag var liten och nubbe är jätteäckligt. Ibland har jag firat med kompisar på så vis att vi har åkt på picknick, eller grillat hemma hos någon, ibland har jag jobbat och ibland har jag ätit och druckit gott tillsammans med mina föräldrar, min syster och hennes familj.

I år så gick jag över till mina föräldrar runt 12.30, lämnade Higgins där med pappa och så åkte mamma och jag iväg på en cykeltur. Vi cyklade nästan 2 mil, och passerade många vackra blommor på vägen. En av dem är alltså den som är min tolkning av temat.

Länkar till hur andra tolkat temat hittar man som vanligt hos wtfdc.

Säkert??


Sen i vintras har de här arbetsbarackerna stått vid den här fastigheten eftersom den håller på att byggas om till bostäder.
Den där dörren ser ju lite malplacerad ut...


... och jag kan inte låta bli att undra om den saknar handtag från insidan också! Eller är det ett sätt den arbetsgivaren har att bli av med gamla jobbare så att de kan skaffa nya? En sorts ättestupa kanske...

Nu ska jag gå över till mina föräldrar och lämna Higgins med pappa och så ska mamma och jag bege oss ut på en cykeltur. Trevlig midsommar så länge!

2010-06-24

Roligt, allvarligt och gulligt

Hörde just på nyheterna att Systembolaget haft en miljon kunder idag. Då kan man ju hoppas att kunderna inte valde att bära hem sina inköp i bolagets turkosa påsar.

Man kan också hoppas att så många som möjligt av de kunderna inte sätter sig bakom ratten när de är onyktra. Något av det mest oansvariga man kan göra måste väl ändå vara att sätta sig bakom ratten i onyktert tillstånd. Tyvärr är det ju alltför många som gör så och de riskerar ju inte bara sina egna liv utan andra människors liv också.

Ok, nu har jag haft något roligt och något allvarligt i det här inlägget. Då måste jag ju ha något gulligt också, och det är precis vad jag hittat! Kolmården visade upp tre sibiriska tigerungar idag! En av dem ser ju inte helt nöjd ut på bilderna, men ändå, hur söta är de inte!

Hänger på låset

Man brukar ju säga att folk hänger på låset, och så var det hemma hos mig igår kväll. Eller rättare sagt var det ju en påse med jordgubbar som hängde på dörren när Higgins och jag kom in från vår tidiga kvällspromenad. Higgins tyckte det hela var mycket intressant tills han upptäckte att innehållet i påsen var helt oätbart i hans värld. Själv chansade jag på att jordgubbarna var ätbara och inte förgiftade, det satt nämligen en liten lapp på påsen med en handstil jag kände igen, så jag misstänkte att det var mina föräldrar som varit och hängt påsen där. Jag litar också på mina grannar att ingen av dem skulle gått och sprutat in något gift i bären innan jag hittade dem.

Om några timmar har det gått ett dygn sen jag åt upp alla jordgubbar, och än lever jag i alla fall, så det var nog inte så farligt att jag åt upp dem.

Här gick det nog för fort

Det här är verkligen inget att skämta om, annat än själva rubriksättningen som måste gått väldigt snabbt. Enligt den så hittades kvinnan död men avled senare....

Klickar man sig vidare till artikeln står det att hon var svårt skallskadad men vid liv när hon hittades av polisen men att hon senare avled på sjukhuset. Verkligen en fruktansvärd händelse, och ännu värre blir det ju då fyra barn blivit fråntagna sin mamma.

2010-06-23

Se er för!

På tidiga kvällspromenaden som varade i omkring en timme hann detta hända:

  • Vi blev nästan påkörda tre gånger av cyklister som kom cyklande på smala trottoarer rakt emot oss samtidigt som de pillade på sina telefoner. Två gånger fick vi hoppa ut i gatan, och en gång upp i ett buskage.
  • Vi blev nästan påkörda bakifrån av en cyklist som kom cyklande på en smal trottoar samtidigt som han troligtvis pillade på sin telefon. Det var nämligen den han tappade i backen när jag hoppat åt sidan med Higgins och högt och ljudligt frågat hur i h****te han körde egentligen. Då svor han åt mig och sa att det var jag som borde se mig för varvid jag kallade honom jäkla idiot och sen gick jag vidare. Hoppas hans telefon gick sönder på riktigt.
  • Vi blev nästan påkörda två gånger av ett par cyklister som kom cyklande på en kombinerad promenad- och cykelväg, och istället för att hålla koll på var de cyklade satt de djupt försjunkna i sina respektive telefoner. Nu tittade de som tur var upp i sista stund så Higgins och jag klarade oss, men en av dem cyklade in i ett hus och den andra tappade en påse hon hade hängande på styret.
  • Vi hade kunnat blivit överkörda på ett övergångsställe, men eftersom jag vet att de allra flesta som kör där har noll koll brukar jag vara extra försiktig, det är inte bara ett övergångsställe där, utan också en ganska skarp kurva. Jag såg en bil på väg i ganska maklig takt och jag tänkte nästan börja gå över, men Higgins började nosa på något vilket visade sig vara tur. Tjejen som körde började plötsligt köra fortare och jag såg att hon höll ögonen på......sin mobil istället för på vägen och vad som hände runtomkring henne. 
Är det för mycket begärt att folk ska låta bli att glo och pilla på sina mobiler samtidigt som de cyklar eller kör bil???

Rastplats (172 av 365)

Del av skolgården vid Sankt Eskils gymnasium kan väl räknas som en rastplats.

Länkar till övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" finns här.

Damm (171 av 365)

Dammen i Rinmansparken grävdes och gjordes iordning bara för ett par år sedan.

Dagens kontraster

Inte för att jag egentligen har någon etikett som heter "dagens kontraster", men nu tänker jag visa upp en sån eftersom det slog mig att jag tog en bild idag som påminde lite vagt om en jag tog i vintras. Båda bilderna kommer alltså från Higgins och mina morgonpromenader vid två olika tillfällen och årstider.

Bilden ovanför där snön ligger djup och påminner om sanddyner tog jag den 21 februari i år. Samma dag som jag fyllde mitt badkar med snö.

Den här bilden kommer från dagens morgonpromenad som alltså var helt snöfri. Visst är det vackert med snöbilden, men jag föredrar att det är som idag, soligt och varmt samt med löv på träden. Varje årstid har förstås sin tjusning, men jag tycker överlag bättre om sommarhalvåret än om vinterhalvåret.

Svårare att riva ner

Jag skrev ju tidigare om att affischerna om Kents spelning i Parken Zoo i sommar hela tiden revs ner.

Där ersätts affischerna hela tiden av nya, men här är en plats där reklamen nog får sitta. Längs med hela vägen in från Årby på bägge sidor av infartsleden sitter såna här flaggor uppsatta. Förra året satt det likande flaggor här, fast de handlade om Eskilstunas 350-årsjubileum. 

Kanske sitter det Kentflaggor även på vägen in från Skogstorpshållet och in mot stan, för där satt det flaggor om jubileet förra året. Men jag tänker ändå inte gå på konserten hur mycket reklam som än görs, det är ju bättre att folk som gillar gruppen får biljetter!

2010-06-22

Gått in i väggen

Jag var lite tveksam, men nu har jag bestämt mig för att den här bilden jag tog igår får vara med i min kategori "tappade skor" trots att det faktiskt är ett par skor. Oftast är det en ensam sko som  brukar vara tappad och ligga för sig själv på någon halvt märklig plats. Här ser det ju dessutom mer ut som att någon gått in i väggen, snarare än att någon tappat skorna helt apropå.

Genom (170 av 365)

Stor spindel fotad genom en glasburk. Den här stora spindeln traskade runt på väggarna och i taket inne i rummet där jag har stationära datorn står. När spindeln till slut verkade ha hamnat i den totala vinkelvolten och gick samma väg för hundratjugotredje gången beslöt jag att göra något åt det. Letade fram en glasburk och lyckades fånga in spindeln i den. För att den inte skulle rymma innan jag kom ut med den eller klättra ut och vidare på mig så använde jag inte ett tättslutande lock utan ett papper. Sen bar jag ut den på balkongen och hade all möda i världen att få ut den ur burken. Men, till slut så förstod den att det var bättre att sitta i en balkonglåda bland blommor istället för i en glasburk.

Eftersom jag inte är helt säker på om det är sant eller ej, det som sägs om att det regnar om man har ihjäl en spindel så lyfte jag alltså ut den. Dessutom var inte tanken på mosad spindel på väggen någon speciellt lockande inredningsdetalj.

Hmm, bild tio i bloggen

Ok, jag fick en utmaning från Wannabe om att återpublicera den tionde bilden jag la in i min blogg. Här kommer den...

Det var ju en inte så fin bild, men Higgins är med i alla fall och det ser ut som det brinner. Bilden är tagen hemma hos min syster med familj julafton 2008 och jag hade råkat komma åt någon inställning på kameran som gav det här resultatet. Inställningen plus att nästan enda ljuskällan i övrigt var stearinljus. Ska sägas att i början så la jag inte in så många bilder i bloggen, utan då koncentrerade jag mina bilder till bilddagboken på min hemsida. Jag lägger fortfarande upp bilder där på hemsidan, men jag ligger alltid långt efter eftersom det är så roligt att blogga!

Man ska visst skicka vidare utmaningen också, men jag gör som så att ni som inte vet vad ni ska blogga om eller ni som gillar såna här utmaningar får ta utmaningen med er och nypublicera den tionde bloggbilden ni la in. Tala om för mig så kommer jag och tittar! :D

Ogräs (169 av 365)

En utblommad maskros, många kallar den för ogräs, men jag tycker den är fin.

Länkar till övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" hittar du här.

Norr (168 av 365)

En bild tagen på stadsdelen Norr i Eskilstuna.

2010-06-21

Undrar om jag törs använda den här

Igår drog ju min micro sin sista suck genom att nästan börja brinna. Eftersom jag är jättebra på att glömma ta fram mat ur frysen trots att jag vet att jag äter något varje dag så är en micro något jag behöver för att tina och värma mat. Idag gav jag mig alltså ut för att köpa en ny micro. Den behövde inte vara så avancerad, och helst billig men inte av ett märke som är helt okänt. Hittade den här UPO hos Hemma-butiken eller vad den nu heter, jag slog till direkt.
(Den dåliga bilden är tagen med mobilkameran)
Den passar väldigt bra på bänken, liten och smidig och ser mycket bättre ut den den som dog. När Higgins och jag kom in från tidiga kvällspromenaden fick jag se kartongen som micron kom i. Den stod i hallen och då fick jag se att det bara står på finska på kartongen! Jag kan inte finska, så tänk om det står något om att man bara får laga finsk mat?? Jag tittade i bruksanvisningen, men där stod inte mycket alls, i alla fall inte i den del som var på svenska. Det är ju en finsk del av bruksanvisningen också förstås, men jag förstår som sagt inte finska.

Som tur var så behövde jag inte använda micron ikväll, jag har ju varit och handlat mat också så jag kunde svänga ihop en middag utan att behöva använda något från frysen. Imorgon kanske jag kan försöka översätta det som står på kartongen och i den finska bruksanvisningen. Tänk om man bara får tillaga finska pinnar i micron!

Jord (167 av 365)

En hög med jord ligger utanför Rothoffsparken där de håller på och gör nya rabatter och planteringar.

Övriga deltagare i fotoutmaningen "365 foton 2010" finns det länkar till här.

2010-06-20

Oj

Imorgon ska jag nog åka iväg och köpa en ny microvågsugn eftersom den jag har nästan började brinna ikväll. Som vanligt hade jag inte planerat så långt i förväg vad jag skulle äta trots att jag vet att jag äter varje dag så när det väl var dags att äta så tog jag fram en burk med köttbullar - självklart egentillverkade eftersom jag verkligen tycker illa om köpta färdiglagade köttbullar. Ställde in burken i micron för att tina dem, och lämnade köket för att hämta en sak i sovrummet. När jag kom tillbaka max en minut senare kände jag att det luktade konstigt i köket. Det luktade bränt. Min första tanke var att det kanske var något på spisplattan där pastan stod och kokade för fullt som luktade. Sen fick jag se ett märkligt sken från ovansidan av micron. Insåg då att det var därifrån det luktade bränt. Det var inte köttbullarna som blivit brända, utan jag kunde se att det liksom glödde innanför lufthålen på ovansidan av micron. Då var det ju bara att snabbt stänga av micron och dra ur kontakten. Fram med lilla stekpannan och så fick jag tina och värma köttbullarna där istället.

Måste säga att jag föredrar min förra micros sätt att dö, den bara slutade fungera utan att nästan börja brinna eller lukta konstigt. Den gav upp i total tysthet och luktlöshet. Men, det hände ju inget allvarligt i alla fall, och nu har jag kollat micron flera gånger sen den började lukta och glöda. Den har kallnat, det luktar inte bränt längre och kontakten är urdragen så det lär ju inte hända något mer med den.

Dagen efter

Tänk, idag är det dagen efter det stora bröllopet och jag blir lite trött på folk som bara ska vara negativa och hitta fel och klaga på brudparet och på monarkin och jag vet inte allt. Nu har vi en konstitutionell monarki i Sverige och det finns många andra frågor som känns viktigare att ändra på.

Kungafamiljen gör ett bra jobb för Sverige och jag tycker vi ska känna oss stolta över att ha dem. Efter bröllopsvalsen och festen igår så hoppas jag att Victoria och Daniel nu får vara ifred och får fira en smekmånad i lugn och ro. Man kan hoppas att pressen ger dem lite mer svängrum än vad de haft den senaste tiden.

Show Me Yours ... Lila och gul

Den här veckan är det färgtema hos whatthefuckdotcom:s fotoutmaning Show Me Yours. Utmaningen är att visa något som är lila och gult.
Något säger mig att blommor är ett bra motiv för utmaningen i fråga, men jag tar istället en bild på min kaffeburk. Den har rätt färger men innnehåller inte märket som nämns på burken.

Andras tolkningar av temat hittar man hos wtfdc

Tal

Så har folk sagt att vår nye prins inte kan föra sig. Ändå höll han det mest rörande talet på hela middagen, på två språk, utan manuskript och utan att staka sig. Jag tror minsann de som sagt att han inte kan föra sig har haft lite fel.

2010-06-19

Bröllop

För 34 år sen gifte sig kungen och drottningen, och idag var det kronprinsessan Victoria som gifte sig med sin Daniel. När kungen och drottningen gifte sig var min farmor hemma hos min familj, vi såg bröllopet på tv och så åt vi hemmagjorda kåldolmar.
Idag så jobbade jag, och Higgins var hemma hos mina föräldrar. Under tiden jag jobbade så kollade jag lite på nätet för att hänga med i händelserna, och innan jag gick till jobbet så hade jag ställt videon på att spela in några timmar av dagens händelser, även om det säkert kommer att gå i repris många gånger om.

När jag slutade jobba så gick jag hem, bytte om och gick över till mina föräldrar. Vi tittade på kortegen och gissa vad vi gjorde sen? Vi åt kåldolmar som mamma gjort tidigare på dagen med Higgins som uppmärksam påhejare. När vi satt och åt kom jag på att det kanske är dags för Victorias och Daniels äldsta barn att gifta sig om 34 år, men då får nog jag lov att göra kåldolmarna.

Nu ska jag fortsätta titta på sändningarna från bröllopsmiddagen, jag gillar nämligen kungar, drottningar, prinsar och prinsessor.

2010-06-18

Någon har något emot Kent

Trots att jag är Eskilstunabo så måste jag säga att jag inte är något fan av "Kent", tror jag skrev om det någon gång förut. Men alla får ha vilken musiksmak de vill bara de inte tvingar mig att lyssna på sånt jag inte tycker är bra. Nu har jag kommit fram till att det måste vara någon som verkligen tycker illa om gruppen. Kent ska ju spela i Parken Zoo den 17 juli, och förra helgen kom det upp affischer om det lite här och var. Affischer i orange med svart text. Någon gång under helgen revs alla affischer som satt på ett ställe ner, och jag tänkte att det kanske var några ivriga studentfirare som tyckte det var roligt.

Idag när Higgins och jag närmade oss lägenheten när vi varit ute på eftermiddagspromenaden såg jag att det stod en kille och satte upp en hel radda med Kent-affischer på ett plank där det alltid sitter olika affischer om diverse konserter och annat som är på gång i stan. Varje affisch sattes upp med minst fem såna där klamrar från en häftpistol, en i varje hörn samt en i mitten.
När vi kom samma väg nu efter tidiga kvällspromenaden såg det ut så här. Någon har varit och rivit ner alla affischer igen. Det är ju liksom rätt otroligt att sex affischer ramlar ner på exakt samma vis på en gång.

Bara min åsikt

Läste just att Granskningsnämnden tagit emot sex anmälningar mot SVT:s bevakning i programserien "Det kungliga bröllopet". För mig låter det lite som att anmäla rapporteringen runt vilket sportevenemang som helst för att innehålla för mycket sport eller att säga att ett politiskt magasin innehåller för mycket politik. Låt de som är intresserade av prinsessor, kungar, drottningar och sånt få program om det, och de som är intresserade av sport eller politik eller matlagning få program som handlar om sånt.

Undrar hur stor den blir?

Igår morse fick jag se att de börjat odla pinnar i Rothoffsparken. Eller det var bara den här ni ser på bilden, men jag antar att pinnar funkar ungefär som maskrosor. Om det finns en så kommer det snart flera.