2011-02-26

Show Me Yours - runt

Whatthefuckdotcoms utmaning Show Me Yours har denna vecka temat runt.

Runt lyktstolpen i Rothoffsparken sitter det virkade mormorsrutor.

Fler tolkningar av temat runt hittar man hos wtfdc.

Hopp (57 av 365)

När jag såg det här på promenaden imorse kände jag hopp om att våren är på väg.

2011-02-24

Cool (55 av 365)

Håll med om att det här med tandtrådning känns lite mer cool med svarta såna här tandtrådagrejer!

2011-02-20

Show Me Yours - transportmedel

Veckans Show Me Yours-tema hos whatthefuckdotcom är transportmedel. Det här ser rätt insnöat ut måste jag säga.

Fler transportmedel hittar du länkar till hos wtfdc.

Handarbete (51 av 365)

Handarbete i miniformat.

2011-02-19

Kakbaksexperiment

För några veckor sen hittade jag kakdeg när jag var och handlade mat. Jag tycker om kakor men är inte så bra på att baka det. När jag någon gång bakar kakor brukar jag mest äta deg och det blir inte så många kakor. Nu tyckte jag att det här verkade vara en bra idé, att köpa färdig deg, redo att baka ut.

Så här såg förpackningen ut, som en plastinpackad korv, och det stod att den var färdig att baka ut, bara att skära bitar av den och lägga på plåt.

Det var lite trixigt att få ut kakdegskorven ur inplastningen, men till slut gick det. Blev lite besviken här för degen såg inte så god ut....

Här har jag skurit upp kakdegen och placerat ut på plåten, det vita i ska vara vit choklad enligt uppgift. Jag smakade förstås degen, och den var....inte god. Men jag tänkte att kakorna blir säkert bättre. De kanske inte gör degen så god för att folk ska få lite fler utbakade kakor. Inte för att det blev mer än en plåt, men ändå.

Då har kakorna stått i ugnen några minuter, kommer inte ihåg hur många, och jag fick lov att vänta på att de skulle svalna lite så jag inte så jag skulle kunna smaka. Tyckte de fick en lätt industribakad look, när jag bakar egna kakor brukar det verkligen synas att de är hembakta. Jag är ju som sagt inte så bra på att baka just kakor och de brukar se helt annorlunda ut jämfört med de bilder man ser i recepten... Oftast ser man faktiskt inga som helst likheter mellan mina kakor och de som syns på receptbilderna.

Här har jag tagit en tugga. Det var inte någon god kaka. Smakade en tugga till men insåg att det verkligen inte var gott alls. Jag slängde resten av kakorna. Mitt råd är alltså att inte köpa sån här deg och baka kakor. De blir jätteäckliga. Inte ens degen är god att äta...

Februari (50 av 365)

Idag är det en kall februaridag och då såg det ut så här när vi gick förbi årets utvalda månadsfotoplats. Trots att vi inte gav oss ut förrän omkring klockan 9 var det fortfarande dryga -16 grader kallt så det blev ingen lång promenad. Jag hade gärna gått längre i det gnistrande vackra vädret, men Higgins tassar klarar inte kylan alltför länge.

2011-02-18

Klassiker (49 av 365)

Hur många tusen godissorter finns det egentligen? För mig känns ändå Japp lite som en klassiker, något jag kommer ihåg sen jag var liten.

Förvillande lik en badanka...

Man skulle kunna tro att det här är en badanka, men det är faktiskt en teanka. I den blå koppen är det nämligen en tesil. Det är en trevlig twitterkompis, Petronella, som har skickat den till mig tillsammans med lite te, så senare ska jag prova både anka och te. Tack så jättemycket får den roliga överraskningen!

2011-02-15

2011-02-14

Russin och väntan

Visst är ni jätteintresserade att se hur det gått med min russintillverkning!

Det blev russin! Jag åt ett och det var väl inte riktigt som när man köper russin i affären, men helt klart russin. Nu är experimentet över och mina egentillverkade russin ligger i soporna.

Higgins sätter sig ibland så här och stirrar på dörren när han känner på sig att det är något spännande på gång. Här hade jag nyss lagt på telefonen och jag tror han förstått av samtalet att vi antingen skulle ut och åka bil eller så skulle det komma hit någon. Han hade rätt i sina tankar, vi skulle nämligen åka och hämta mamma som hade ringt och bett om skjuts från sjukhuset.

Måndag (45 av 365)

Måndagar är min lediga dag eftersom jag jobbar varannan helg, och just den här måndagen har ju vintern kommit tillbaka rejält. Vi fick en massa snö i slutet av förra veckan, och idag när Higgins och jag skulle gå ut på morgonpromenad runt halv nio var det minus 16 grader mitt inne i stan. Det blev inte så lång promenad trots att det är en gnistrande vacker vinterdag, men Higgins tassar klarar inte av alltför kalla temperaturer. Nu gick det bra nästan hela vägen, det var bara de sista 15 metrarna hans små tassar sa ifrån helt och jag fick lov att bära honom.

2011-02-13

Hjälp Bang och Helena


June 25 2010_9, originally uploaded by Yvonne E.

Helenas pappa orkade inte kämpa längre, men vi andra kan fortsätta kämpa mot cancer. Helena har en önskan som alla kan hjälpa till med på något vis. Jag sprider budskapet, och jag har antagit CJ Vibergs utmaning och skänkt 100:- till Fotografer för livets insamling.

Varma tankar och kramar till dig Helena, din mamma och övrig familj.

Karusell (44 av 365)

Karusell.

2011-02-12

I min väska (43 av 365)

Att vi kvinnor har diverse livsnödvändiga saker i våra väskor är väl något alla vet. Man vet till exempel aldrig när man behöver snyta sig eller tugga lite på ett tuggben. Att benet skulle vara till Higgins? Hmm, kanske det... Jag köpte det för några veckor sen när de hade ett erbjudande i "hundmatsaffären" för att se om Higgins gillade den här sorten. Han är nämligen inte mycket för tuggben och har inte varit på många år. Som ni kanske förstår har han inte fått prova benet än, men det ligger i alla fall säkert i min väska! Sen vet man ju aldrig, kanske träffar jag någon annan hund någonstans när jag är iväg utan Higgins, och då kanske den hunden gärna vill ha ett ben....

Show Me Yours - malplacerad

Veckans tema hos whatthefuckdotcom och Show Me Yours är malplacerad.

För några dagar sedan när Higgins och jag var ute på promenad fick jag se den här infrusna sopborsten på en parkering. Inte världens bästa bild, inte speciellt rolig heller men den får duga.
Titta in hos wtfdc för att hitta lännkar till vad andra hittat för felplacerade saker.

2011-02-11

På måndag är det alla hjärtans dag

Vi i "Fotografer för livet" - som också finns på Flickr - tjuvstartar lite med en alla hjärtans dag hälsning.

Projektet startades som ni kanske vet av Helena på Citronodlingen, och hennes pappa har tagit ett tufft beslut. Varma tankar till Helena och hennes föräldrar.

Hobby (42 av 365)

För många är det en hobby att hålla på med olika typer av hemslöjd.

2011-02-10

Underifrån (41 av 365)

De här fåglarna satt nästan uppe vid taket så jag fick fota dem underifrån.

2011-02-06

Fest (37 av 365)

Igår kväll när Higgins och jag gick förbi min gamla gymnasieskola verkade det som att det var fest på gång. Marschaller hela vägen fram och på trappan.

Nio år!

Min systerson Martin fyller 9 år idag, så ett stort grattis till honom!

Den här bilden är från pappas födelsedag för en månad sen då Martin ägnade sig åt att ge mormor - alltså min och syrrans mamma - axelmassage med fötterna...

Show Me Yours - ordspråk eller citat

Veckans tema i fotoutmaningen "Show Me Yours" är klurig, temat är nämligen ordspråk eller citat. Jag hade en jättebra idé - tyckte jag - men insåg att den behövde jag en assistent till så det är en idé jag får spara till något annat tillfälle. Om jag kommer ihåg den....
Här behövde jag också en assistent, men han är väldigt medgörlig så det var inga större problem att få till det här ordspråket "Väck ej den björn som sover".

Fler tematolkningar hittar man hos wtfdc.

Bilder från Lagersbergs säteri

Vägen dit, originally uploaded by Yvonne E.
I somras så jobbade jag ju ett par dagar i veckan ute vid Lagersbergs säteri. Kameran var med som vanligt och lite bilder tog jag allt. Nu har jag tittat igenom sommarens bildskörd och jag tror jag lyckats samla ihop dem i ett set nu på Flickr.

2011-02-05

Svartvitt (36 av 365)

Inte vet jag varför de här korten låg infrusna i isen på gatan, men de passar ju till temat svartvitt i alla fall.

2011-02-04

Livräddare (35 av 365)

Det är lite roligt att det står Torshälla stad på den här livräddaren. Den hänger nämligen mitt inne i Eskilstuna...

2011-02-02

Arvegods (33 av 365)

Min plättlagg i gjutjärn är arvegods. När mina föräldrar flyttade in till stan för några år sedan rensade de bland alla saker de samlat på sig  under de närmare 40 år de bott i huset. På en hylla i pannrummet av alla ställen hittade pappa plättlaggen och så fick jag frågan om det var något jag ville ha. Laggen var ju inte direkt ren och hade vid någon tidpunkt varit använd som ljushållare eftersom det fanns stearin på den. Ingen av mina föräldrar kunde dra sig till minnes vems plättlagg det var från början, men det är helt klart att den kommer från någon gammal släkting. Jag tog hem plättlaggen och hade väl inte helt tänkt på vad jag skulle göra med den, men till slut tog jag mig i kragen och skrubbade den ren. All smuts och all stearin skurades bort och sen smorde jag in den med matolja och har stekt in den igen. Funkar hur bra som helst och jag är så nöjd med mitt arvegods!

2011-02-01

Viktigt!!

Det här med att man inte helt eller delvis får blockera infarter och portar till garage och liknande gäller även folk i löjligt stora stadsjeepar. Vet man inte hur stor plats ens bil tar upp borde man kanske kolla upp det innan man börjar parkera halvvägs framför garageportar.

Olika (32 av 365)

Används till samma sak, men ändå så olika. Den undre hör till vad jag kallar mina pannkaksbestick, det vill säga man kan inte skära så mycket mer än pannkaka med de knivarna.