2012-10-28

Inflyttning (302 av 365+1)


Det verkar som det snart är inflyttning på gång i de här nybyggda husen. Byggstaketet står visserligen kvar, men trottoaren är nyasfalterad och containern vid det jag tror är garageinfarten verkar fyllas med byggsopor. 

2012-10-26

Skrynklig (300 av 365+1)


Skrynklig


Se där, jag är helt i fas med utmaningen, idag är det årets 300:e dag och jag publicerar det trehundrade temat. Bara 66 dagar och bilder kvar! Jag är med i utmaningen för tredje året i rad, och i år har jag föresatt mig att få ut ett tema varje dag. Det har jag lyckats med utom ett par gånger då tiden inte räckt till. De två tidigare gångerna jag varit med har det hänt att jag legat långt efter lite då och då, men jag har klarat av utmaningen bägge gångerna och föresatsen är att göra det även den här gången. Några har ju redan betat av hela listan med teman, men för egen del tycker jag det är roligare att dra ut på den, fotar gör jag ju ändå hela året. 

2012-10-25

Smart (299 av 365+1)


Smart med belysningen i marken - även om den är lite för stark - och smart att återanvända en gammal byggnad till något nytt.


2012-10-16

2012-10-14

Fototriss 193: "Där jag är"

Längesen jag var med och gjorde en triss, men när jag fick se temat och hade färska bilder som inte riktigt passar till något annat än för att berätta vad som hände idag kastar jag mig in i utmaningen.

Vi tog bilen och åkte iväg till torpet för att koppla bort vattnet innan minusgraderna tar sitt grepp om oss. Vi vill ju inte att pumparna och ledningarna ska frysa sönder under vintern. Höstvädret som visade sig från sin bästa sida igår gav oss idag regn, i alla fall till en början. Vi fick uppehåll sen, men det var ju ändå blött.


Flugor som tydligen tänkt övervintra inne i farstun har istället lagt sig på rygg och gett upp. 


Gungan som ingen använt på många år hänger på sin plats mellan björkarna.


På den halvmurkna stocken som ligger där vi tänkt elda i vår har det börjat växa fingersvamp. 


Kartläsare (288 av 365+1)


Flyttfåglar har väl någon sorts inbyggd kartläsare. 


2012-10-13

Tårta (287 av 365+1)


En tårta som stod kvarglömd på parkeringen nere vid hamnen i Mariefred i måndags. 


2012-10-12

Automat (286 av 365+1)


Nu undrar ni kanske hur jag tänkte här, men det är någon sorts automatvapen de bär på. 


2012-10-05

Jag som var så emot...

Ibland är man - i alla fall jag - emot saker bara för att "alla andra" håller på med/har/tjatar om något. För mig var Instagram länge en sån sak. Ända tills häromdagen faktiskt. Nu kan det vara så att jag fastnat för det, åtminstone för stunden.

För er som inte vet vad det är, Instagram kan man väl säga är en typ av fotobloggande/fototwittrande. Man laddar ner en app till sin smartphone - sen några månader kan även vi som vägrar iPhone instagramma - och sen är det bara att sätta igång. Efter att man gjort sedvanlig registrering förstås. Sen tar man sina bilder med telefonen, kanske trixar lite med att ändra utseende på bilden man tagit genom att använda sig av de olika filter som finns tillgängliga och sen om man kommer ihåg kan man lägga till hashtags - de här # små staketen alltså - innan man säger åt appen att man är färdig. Då laddas bilden upp och så har man delat den med hela världen. Eller i alla fall sina eventuella följare eller andra man tvingar dit via länkar på twitter. Samtidigt som man laddar upp bilden kan man dela den med andra ställen som twitter och Flickr. Från Flickr kan man sen dela med sig av det hela till sina bloggläsare också. Precis så som jag gör nu med andra ord.

Lövhög (279 av 365+1)


Lövhög


2012-10-03

Höst (277 av 365+1)


Nu är det höst och då blir det älgjakt. Här i våra trakter började den i måndags så när jag tog bilden i söndags var det ännu lugnt i skogarna runt torpet. I alla fall på jägarfronten.